Hrvatska, Solta - Imanje sa ogromnim potencijalom, na prodaju

Ref. : 2016/284 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 205.000 €
Stambeni prostor: 184 Zemljište: 2000 Soba: 2 Udaljenost od mora: 600 m
Broj katova: 1
Opis:
  • Pogled na more
PRODANO!

Izuzetno imanje sa ogromnim potencijalom, na prodaju, pozicionirano na otoku Šolti, na lokaciji sa koje se pruža prekrasan pogled na Split i cijeli brački kanal.

Ukupna površina zemljišta je 2000 m2, a na zemljištu se nalazi kamena kuća za renovaciju površine 140 m2, te dva pomoćna objekta od 20 m2 i 24 m2.

Vrhunska lokacija ovog imanja budućem vlasniku omogućava potpunu privatnost, mir i tišinu te nenadmašiv pogled.

Prilaz imanju je uređen, a u blizini terena se nalaze i stuja i voda. Zaista neponovljiva nekretnina, idealna za ljubitelje tradicionalnih dalmatinskih kuća. Budući je kući potrebna kompletna renovacija, budućem vlasniku se pruža mogućnost uređenja po njegovim željama.

Dodatna prednost ovog imanja je što se nalazi na građevnom području, a obzirom na veličinu parcele, postoji opcija dodatnog proširenja kuće.

Samo imanje se nalazi u blizini svih sadržaja potrebnih za normalan život.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Solta
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.