Hrvatska, Solta - Kuća sa bazenom, na prodaju

Ref. : 4821/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 550.000 €
Stambeni prostor: 392 Zemljište: 432 Soba: 10 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 100 m
Broj katova: 3

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking
  • Ekskluzivna prodaja
Snižena cijena!

Samostojeća kuća sa bazenom, stambene površine 392m2, na parceli od 432m2, udaljena 100m od mora. Smještena u uvali Šešula, u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte.

Maslinica se odlikuje prekrasnim pejzažom sa borovom šumom i skrivenim kamenim plažama dok jedna od najljepših sidrišta Jadrana - uvala Šešula, privlači brojne nautičare.

Kuća se sastoji od tri etaže, prizemlja, prvog i drugog kata, sa ukupno pet apartmana od kojih su dva kaskadno raspoređena.

Na prizemlju kuće je smješten prostrani dvosobni apartman koji se sastoji od dvije spavaće sobe, kuhinje, blagovaonice, kupaonice i dnevnog boravka te studio apartman (kuhinja, kupaonica, krevet).

Na prvom katu se nalazi ukusno namješteni trosobni stan, kaskadno raspoređen na dva dijela, sa pripadnim manjim balkonom od glavne spavaće sobe, te prekrasne terase. Na gornjem dijelu su smještene dvije spavaonice i kupaonica, dok je na donjem dijelu smještena radna soba te dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja i prekrasna terasa od cca 30m2 za cjelodnevno uživanje, kao i ljetna kuhinja te manja ostava.

Na drugom katu kuće se nalazi lijepo uređen trosobni apartman, također raspoređen kaskadno, na dva dijela sa prostranom terasom i pogledom na more. Na donjem dijelu stana su smještene dvije spavaće sobe, kuhinja, dnevni boravak dok se na gornjem dijelu nalazi jedna spavaća soba i kupaonica.

Okućnica je maksimalno iskorištena, cijeli posjed je kompletno ograđen te se unutar istoga nalazi bazen od 24m2, veliki kameni roštilj, terasa za blagovanje i uživanje na bazenu dok se iza kuće nalazi pet parkirnih mjesta.

Nekretnina se nalazi u mirnom i tihom dijelu uvale u kojoj je smješten ugodan nautički restoran, a sami centar Maslinice je na nekoliko minuta pješačke udaljenosti.

Obzirom da je ovaj dio otoka sa svojim atraktivnim arhipelagom i brojnim uvalama, uključujući Šešulu, dosta privlačan za brojne nautičare i izletnike tokom cijele godine, a zahvaljujući odličnoj i zaštićenoj marini u Maslinici, ova kuća može biti interesantna upravo za smještaj brojnih gostiju kojima je Maslinica matična luka i polazišna točka za istraživanja ljepota Jadrana.

Kuća ima veliki turistički potencijal s bitnom napomenom da se ne radi o klasičnom turističkom objektu upravo zbog komfornog trosobnog stana koji se koristi preko cijele godine. Kuća je jako lijepo održavana s ljubavlju i pažnjom te u konačnici predstavlja investiciju idealnu za obiteljski odmor u prekrasnom mirnom zelenom okruženju bez buke, sa okolnim maslinicima i borovom šumom, bazenom i morem u blizini.

Obzirom na samu poziciju, budući potencijal razvoja Maslinice i cijelog otoka Šolte, te stanje u kojem se nekretnina trenutno nalazi, jako interesantna ponuda sa ovog (još uvijek) neotkrivenog otoka.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Solta
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.