Hrvatska, Solta - Kuća uz more s privezištem, na prodaju

Ref. : 2013/42 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 60 Zemljište: 191 Soba: 2 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
PRODANO!

Kompletno renovirana dvojna kuća, na prodaju, smještena u prvom redu uz more na lijepoj i mirnoj lokaciji na jugoistočnom dijelu otoka Šolte, u blizini mjesta Stomorska, sa svega nekoliko susjeda u blizini.

Kuća ima ukupnu stambenu površinu od 60 m2, a smještena je na parceli od 191 m2.

Unutarnji raspored je koncipiran na dvije etaže, s tim da se na donjoj etaži nalazi lijepa terasa okrenuta moru iz koje se ulazi u kuću, odnosno u dnevni boravak, a na ovoj etaži se još nalaze kuhinja, blagovaonica te prostrana ostava, dok se na gornjoj etaži nalaze 2 spavaonice i kupaonica. U kvalitetno održavanom dvorištu iza kuće se nalazi dodatna mala sprema, a ispred kuće se nalazi malo pristanište sa dva veza, sa privatnim pristupom iz kuće.

Kuća je kompletno renovirana 2013. godine te je u razdoblju do danas jako malo korištena. Jako interesantna nekretnina za odmor obzirom na prekrasnu lokaciju na kojoj je pozicionirana, u mirnoj uvali okruženoj borovom šumom, idealna kao kuća za odmor, kao i za turističko iznajmljivanje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Solta
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.