Hrvatska, Solta - Vila na 3 kata, uz more, na prodaju

Ref. : 2016/289 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 670.000 €
Stambeni prostor: 200 Zemljište: 759 Soba: 5 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Kamena kuća
  • Top ponuda

Samostojeća vila, na prodaju, locirana na izuzetnoj i rijetkoj poziciji na otoku Šolti, u mjestu Maslinica, u prvom redu uz more sa prekrasnim pogledom na cijelu uvalu.

Vila se odlikuje tipičnim dalmatinskim načinom gradnje od kamena, te se prodaje u izvornom stanju, koje je trenutni vlasnik održavao na kvalitetan način, tako da u vili nije prisutna vlaga, nema pukotina na kući i sama konstrukcija je u odličnom stanju.

Nekretnina je stara 30-ak godina i kao takva zahtijeva adaptaciju, iako je stanje u kojem se nalazi jako zadovoljavajuće, što potvrđuje podatak da se kuća koristi već godinama za odmor, tokom cijelog ljeta bez ikakvih problema.

Sama vila se sastoji od lijepog skladišnog prostora u suterenu, te prizemlja i dva kata, ukupne stambene površine od cca 200 m2, te dvorišta na kojem se nalazi prekrasna prostrana terasa, ljetna kuhinja i roštilj od 178 m2.

U cijenu vile ulazi i lijepo građevinsko zemljište, smješteno iza vile, pravokutnog oblika, s pogledom na more, ukupne površine od 521 m2.

Iznad vile i građevinskog zemljišta se nalazi prostrani uređeni parking za više vozila, a ispred vile prostor za vezati brod. Sama pozicija ove nekretnine je jako romantična, na jedan način odvojena od susjeda, a s druge opet prisutna u svakodnevnom životu ovog ugodnog mjesta. Ugodnost pozicije je utoliko bolja što je sunce osvjetljava tokom cijelog jutra, dok su popodnevni sati rezervirani za bezbrižno uživanje na nevjerovatnoj terasi u čijem se nastavku nalazi prostrana ljetna kuhinja i roštilj. Terasa je zaista vjerodostojna da pruža onaj neodoljivi osjećaj ljeta i mora, uz dovoljno privatnosti za osobe koje ju koriste.

Unutrašnjost vile je potrebno adaptirati, odnosno, modernizirati kako bi vila bila u toku s današnjim vremenom.

U prizemlju se nalaze dvije prostorije (jedna se koristi kao soba, druga kao dnevni boravak) te kupaonica. Na prvom katu se nalaze još jedna soba i kuhinja iz kojih se moze izaci na ugodni balkon, kupaonica te ostava, dok su na drugom katu još dvije spavaonice te kupaonica, te još jedan balkon. Kuća je vanjskim stepenicama povezana sa gornjim katovima, a u suterenu se nalazi velika prostorija koja služi kao skladište za čamce.

Zaista jedna kompletna nekretnina, idealna za ljetnu vikendicu, čiju će ljepotu budući kupac izuzetno lako prepoznati, uz uvjet da je taj isti kupac zaljubljenik u Šoltu, koja se kao malo zaboravljeni otok laganim koracima vraća u glavne turističke tokove na otocima srednje Dalmacije.

U prilog ovoj vili ide i novo uređena marina u Maslinici, koju redovito posjećuju nautičari iz cijeloga svijeta, koji prepoznaju nautički potencijal Jadrana i uživaju u istom. Maslinica glasi kao najljepši dio ovog otoka, slikovito je malo mjesto koje živi cijele godine, a posebno u ljetnim mjesecima.

Ova vila ima karakter i već spomenutu romantiku i kupac koji se zainteresira za ovu nekretninu neće ostati ravnodušan prema njoj.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Solta
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.