Hrvatska, Split area - Atraktivni poslovni prostori u novogradnji

Ref. : 2027/34 - Poslovni prostor - Za Najam
Prodajna cijena: 3.000 €
Stambeni prostor: 300 Soba: 1 Kupaonica: 1
Opis:
  • Parking

Atraktivni poslovni prostori u novogradnji, Podstrana.

Poslovni prostor na prvoj etaži površine 300m2 je trenutno roh-bau spreman na uređenje prema željama zakupoprimca. Sva infrastruktura je dostupna te su sve instalacije za vodu i struju provedene kao i protupožarni sistem. Prostor krase veliki prozori sa sve tri strane, takozvana „staklena fasada“ te ga kao takvog čine iznimno osvjetljenim te atraktivnim.

Poslovni prostor na drugoj etaži, koji je također roh-bau, sastoji se od 250m2 unutarnjeg prostora, te 230m2 terase s južne strane sa koje se pruža pogled na more. Osim u svrhu poslovnog prostora, gornja etaža se može koristiti i u stambene svrhe, kao luksuzni penthouse.

Prostore je moguće iznajmiti odvojeno ili pak obje etaže zajedno.

Pripada im osam parkirnih mjesta na privatnom parkingu uz mogućnost da se prema potrebi dogovori i korištenje više parkirnih mjesta.

Zgrada posjeduje veliki putnički lift.

Cijena najma: 10eur / m2

Opis lokacije
Split area
Split is situated on a peninsula between the eastern part of the Gulf of Kaštela and the Split Channel. The Marjan hill (178 m), rises in the western part of the peninsula. The ridges Kozjak (779 m) and its brother Mosor (1339 m) protect the city from the north and northeast, and separate it from the hinterland. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.