Hrvatska, Split area - Dvojna poslovno-stambena zgrada

Ref. : 2016/320 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 880.000 €
Stambeni prostor: 480 Zemljište: 821 Soba: 10 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking

Poslovno-stambena zgrada, dvojna, na prodaju, smještena na veoma atraktivnoj lokaciji u blizini Splita, u prvom redu uz more i prekrasnu šljunčanu plažu. Obzirom na jako atraktivnu poziciju, kuća ima ogroman budući potencijal iako zahtijeva kompletnu adaptaciju te završetak najviše etaže.

Kuća se prostire na tri etaže (prizemlje i dva kata), ukupne tlocrtne površine od 160 m2, odnosno, ukupnih 480 m2 stambenog prostora, sa dodatnim spremištem za brod na plaži, veličine 35 m2, na parceli ukupne površine od 821 m2 na kojoj se uz kuću nalazi i veliko dvorište sa voćnjakom ispred kuće te prostrani parking za više vozila smješten iza kuće.

Kuća je useljiva i funkcionalna, ali zahtijeva dosta rada na adaptaciji postojećeg stanja sukladno potrebama modernog vremena. Obzirom na potencijal kojeg ima zbog svog položaja uz more, velikog parkinga i prostranog stambenog prostora, kuća je idealna u vidu poslovne investicije za turističko iznajmljivanje.

Ispred kuće, na samoj plaži, se nalazi spremište za brod koje se također može lako pretvoriti u dodatnu stambenu jedinicu. Svakako, veoma interesantna ponuda i lokacija koja će oduševiti zainteresirane kupce, iako budući kupac mora biti spreman za dodatna ulaganja u vidu adaptacije postojećeg prostora.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split area
Split is situated on a peninsula between the eastern part of the Gulf of Kaštela and the Split Channel. The Marjan hill (178 m), rises in the western part of the peninsula. The ridges Kozjak (779 m) and its brother Mosor (1339 m) protect the city from the north and northeast, and separate it from the hinterland. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.