Hrvatska, Split area - Dvosobni stan, s pogledom na more, na prodaju

Ref. : 2016/315 - Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: 185.000 €
Stambeni prostor: 104 Soba: 2 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 106 m
Broj katova: 1
Nalazi se na katu br.: 2
Opis:
  • Pogled na more

Prostrani dvosobni stan, na prodaju, smješten na drugom katu etažirane obiteljske kuće s ukupno tri stana, u blizini hotela Lav, na ugodnom i mirnom okruženju, orijentiran prema jugu, sa prekrasnim otvorenim pogledom na more i otoke.

Stan je ukupne površine od 104 m2, od čega 90 m2 spada pod stambeni prostor, a 14 m2 se odnosi na balkon.

Obiteljska kuća u kojoj se stan nalazi je jako kvalitetno napravljena 90-ih godina, te je u odličnom stanju, zahvaljujući detaljnom održavanju.

Stan je koncipiran na način da je glavni dio (dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica) smješten na južnoj strani koja svojom cijelom dužinom ima pristup balkonu, te pregršt dnevnog svjetla, dok se u ostatku stana nalaze dvije prostrane spavaonice te velika kupaonica.

Gledajući mikro lokaciju, stan i kuća u kojoj se nalazi su dosta kvalitetno pozicionirani, tako da je plaža unutar pješačke udaljenosti od stana, glavna cesta je dovoljno udaljena da nema buke, a ispred same kuće se nalazi veliki voćnjak koji omogućuje potpuno nesmetani pogled na more. Osim spomenutog, u cijenu ulazi i parking mjesto ispred kuće, kao i korištenje zajedničkih dijelova zgrade kao npr. prostor za roštilj.

Obzirom na svoju poziciju, odnosno mirnu atmosferu u kojoj se nalazi, blizinu prekrasnih šljunčanih plaža u blizini, kao uostalom i hotela Lav, kao najekskluzivnijeg hotela na ovom dijelu obale u čijoj se ponudi mogu pronaći brojni dodatni sadržaji kao wellness, spa centar, teretana, bazeni, teniski tereni i slicno, ovaj stan predstavlja visoko kvalitetnu investiciju, bilo za privatnu upotrebu, bilo za turistički posao iznajmljivanja. Također, ovaj stan može biti i pravo rješenje stambenog pitanja za kupce koji poslom greavitiraju Splitu, a opet, žele zadržati mirniji način života, budući je Split udaljen svega nekoliko kilometara.

Obzirom na spomenuto, ovu nekretninu svakako treba vidjeti uživo i osjetiti potpuni doživljaj na licu mjesta koji ozbiljnog kupca neće ostaviti nimalo ravnodušnim, budući su sve prednosti jasno izražene i lako ih je primjetiti.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split area
Split is situated on a peninsula between the eastern part of the Gulf of Kaštela and the Split Channel. The Marjan hill (178 m), rises in the western part of the peninsula. The ridges Kozjak (779 m) and its brother Mosor (1339 m) protect the city from the north and northeast, and separate it from the hinterland. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.