Hrvatska, Split area - Iznimna turistička poslovna prilika

Ref. : 2022/148 - Kuća / Vila / Hotel / Investicije - Na prodaju
Prodajna cijena: 3.300.000 €
Stambeni prostor: 1447 Zemljište: 1212 Soba: 25 Kupaonica: 22 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 4

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Najbolja ponuda
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Ekskluzivna poslovna prilika!

Ringo apartmani su turistički apartmani, smješteni u Podstrani na predjelu Grljevac.

Apartmani su kategorizirani kao turistički apartmani i smješteni u dvije susjedne zgrade koje samo prometnica dijeli od popularnih plaža u okruženju grada Splita. U blizini apartmana se nalazi mnogo restorana, trgovina, autobusna stanica, igralište za djecu i ostalih turističkih sadržaja. Sami apartmani su udaljeni svega 10 km od centra Splita i 30 km od međunarodne zračne luke Split.

Ukupan broj smještajnih jedinica u oba objekta je 21. Ukupna neto korisna površina oba objekta iznosi 1.446,76 m2. Obje nekretnine su pokrivene s centralnim WIFI UNIFI sustavom koji gostima omogućuje brzinu interneta preko 50 Mbit/sec za svakog korisnika. Svi apartmani i ulazi u zgrade se otvaraju pomoću bezkontaktnih magnetnih kartica što omogućuje jednostavnu i efikasnu kontrolu korištenje klima uređaja i potrošnju električne energije.

Prva zgrada je izgrađena 2015. godine i ima 12 kompletno opremljenih apartmana, recepciju, praonicu, spreme, zajedničke zahode, poslovni prostor od 105 m2 i stan za osoblje. Svi apartmani imaju balkon, kompletno opremljenu kuhinju s perilicom suđa, perilicu rublja, kupaonicu s podnim grijanjem, soba i dnevni boravak su zasebno klimatizirani, soba i dnevni boravak imaju zaseban LCD TV prijemnik sa satelitskim programima, svaki dnevni boravak ima kauč na razvlačenje što omogućuje smještaj dodatnih dvoje ljudi po apartmanu. Osam apartmana ima jednu dvokrevetnu sobu i dnevni boravak, a četiri apartmana se sastoje od jedne dvokrevetne i jedne jednokrevetne spavaće sobe. Najmanji apartman ima površinu od 45 m2, a najveći 65 m2.

Druga zgrada je izgrađena 2018. godine i ima 9 smještajnih jedinica, 5 apartmana i 4 studio apartmana, te bazen sa sunčalištem i 10 parkirnih mjesta. Apartmani imaju balkon, kompletno opremljenu kuhinju, kupaonicu s podnim grijanjem, soba i dnevni boravak su zasebno klimatizirani, soba i dnevni boravak imaju zaseban LCD TV prijemnik sa satelitskim programima, svaki dnevni boravak ima kauč na razvlačenje što omogućuje smještaj dodatne osobe po apartmanu. Najmanji apartman ima površinu od 26 m2, a najveći ima površinu od 46 m2. Studio apartmani imaju površinu od 31 m2, imaju balkon, klimatizirani su, kuhinja je kompletno opremljena, kupaonice imaju podno grijanje te svaki apartman ima po jedan LED TV prijemnik.

Turistički apartmani imaju jako dobre recenzije gostiju na Trip advisoru i na stranici turoperatora, agencija „Apollo“ iz Skandinavije, koji iznajmljuje apartmane. Ugovor je potpisan na sljedeće 3 godine na iznos fiksnog zakupa. Za funkcioniranje apartmana je potrebno troje djelatnika, jedan recepcionar i dvije spremačice. Turistička sezona trenutno traje 164 dana te ima tendenciju produžetka.

Cijena je za obje zgrade.

PDV nije uključen u navedenu cijenu.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split area
Split is situated on a peninsula between the eastern part of the Gulf of Kaštela and the Split Channel. The Marjan hill (178 m), rises in the western part of the peninsula. The ridges Kozjak (779 m) and its brother Mosor (1339 m) protect the city from the north and northeast, and separate it from the hinterland. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.