Hrvatska, Split area - Luksuzna vila s bazenom i pogledom na more

Ref. : 2022/308 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 1.400.000 €
Stambeni prostor: 215 Zemljište: 600 Soba: 4 Kupaonica: 6 Udaljenost od mora: 1300 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Vila ukupne stambene površine 215 m2 smještena u okolici grada Splita s panoramskim pogledom na more i otoke. Vila se sastoji od dvije etaže - prizemlja i prvog kata.

Na etaži prizemlja nalazi se glavni unutarnji prostor koji sadrži dnevni boravak, u potpunosti opremljenu kuhinju s blagovaonicom, kupaonicu te jednu spavaću sobu sa vlastitom kupaonicom. Drugi dio etaže je uređen kao prostor za opuštanje i zabavu, opremljen biljarom, audiovizualnom opremom, saunom, ljetnom kuhinjom te kupaonicom. Etaža ima izravan pristup okućnici sa bazenom od koje je dijele klizne staklene stijenke.

Na prvom katu se nalaze 3 spavaće sobe s panoramskim pogledom na more i vlastitim kupaonicama. Iz hodnika te jedne spavaće sobe se pristupa terasi s jacuzzijem.

Na uređenoj okućnici se nalazi grijani bazen površine 37,8 m² (9m x 4,2m) sa hidromasažnim sustavom te automatiziranim sustavom elektrolize soli, vrtne ležaljke, vanjski tuš i natkrivena blagovaonica iz koje se pruža pogled na maslinik. Okućnici pripada i dio zemljišta uređenog sa umjetnom travom kao vanjsko igralište na kojem se nalazi i prostor za grill - vanjski roštilj.

Na privatnoj parceli je osigurano parkirno mjesto za 4 automobila. S obzirom na konfiguraciju terena s parkirališta se ulazi na razini spavaćih soba, dok unutarnje stubište vodi do dnevnog boravka / blagovaonice / bazena.

Vila je građena u stilu suvremene arhitekture. U uređenju je korišten visokokvalitetan namještaj te je opremljena modernom kućanskom aparaturom i klimatizacijom.

Smještena je u mirnom okruženju koje odiše mediteranskom atmosferom osiguravajući privatnost. Prve šljunčane plaže nalaze se na udaljenosti od 1,3 km. U blizini se nalaze restorani i trgovine s prehrambenim namirnicama.

Opis lokacije
Split area
Split is situated on a peninsula between the eastern part of the Gulf of Kaštela and the Split Channel. The Marjan hill (178 m), rises in the western part of the peninsula. The ridges Kozjak (779 m) and its brother Mosor (1339 m) protect the city from the north and northeast, and separate it from the hinterland. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.