Hrvatska, Split area - Novoizgrađena moderna vila sa bazenom

Ref. : 2022/318 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.125.000 €
Stambeni prostor: 258 Zemljište: 506 Soba: 3 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 600 m
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Top ponuda
  • Ima Energetski certifikat

Ova prekrasna novoizgrađena vila s bazenom nalazi se u blizini grada Splita, samo 12 kilometara udaljena. Građevinski radovi vile završeni su 2021. godine, a položaj terena (506m2) na kojem se nalazi vila pruža mir, privatnost, ali i prekrasan pogled na more, otoke i Split, posebno s krovne terase.

Vila se sastoji od prizemlja, kata i krovne terase. Ukupna površina vile je 258m2, od čega je krovna terasa 62m2. Prizemlje se sastoji od dnevnog boravka i blagovaonice, kuhinje, ulaznog hodnika, wc-a, natkrivene terase i izlaza na vrt s bazenom, vrtnom garniturom, sunčalištem, roštiljem. Na prvom katu se nalaze tri spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonicom, te sauna s tušem. Na krovnoj terasi nalazi se sunčalište, jacuzzi, vrtna garnitura. Cijela vila je opremljena vrhunskim namještajem i opremom, u cijeloj vili je podno grijanje, klima uređaji.

Nekretnina nudi nenatkrivena parkirna mjesta za najmanje 4 automobila s komfornim ulazom/izlaskom.
U cijenu vile uključen je sav namještaj i oprema. Cijena vile izražena je s uključenim PDV-om, što bi značilo da ako je vila korištena za turistički najam, uplaćeni PDV može se vratiti kroz poslovanje.

Opis lokacije
Split area
Split is situated on a peninsula between the eastern part of the Gulf of Kaštela and the Split Channel. The Marjan hill (178 m), rises in the western part of the peninsula. The ridges Kozjak (779 m) and its brother Mosor (1339 m) protect the city from the north and northeast, and separate it from the hinterland. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.