Hrvatska, Split area - Vila s bazenom i pogledom na more

Ref. : 2022/343 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.600.000 €
Stambeni prostor: 220 Zemljište: 605 Soba: 4 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 300 m
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat

Novoizgrađena vila s bazenom, kompletno namještena i opremljena, modernog dizajna i visoke kvalitete smještena na atraktivnoj lokaciji u Podstrani.

Nekretnina stambene površine 220 m2 nalazi se na zemljištu površine 605 m2, a sastoji se od suterena, prizemlja i kata. Prizemlje se sastoji od otvorenog koncepta kuhinje s blagovaonicom, dnevnog boravka, ostave, jedne spavaće sobe i kupaonice. Iz dnevnog boravka se izlazi na natkrivenu terasu koja vodi do infinity bazena i pruža otvoreni pogled na more. Unutarnje stepenice vode na kat gdje se nalaze tri spavaće sobe sa pripadajućim kupaonicama, sa lođom i terasom.

Ima garažu za dva automobila, te dva dodatna parkirna mjesta.

Neposredna blizina potrebnih sadržaja za život. Podstrana je srednjodalmatinsko obalno područje koje je u cijelosti okrenuto prema jugozapadu. Obalni dio Podstrane proteže se 6 km uzdužno, s nizom razvedenih šljunčanih uvala i plaža. Na sjeverozapadu je odvojena od grada Splita donjim tokom i ušćem rijeke Žrnovnice, a na jugoistoku se naslanja na susjednu općinu Dugi Rat.

Opis lokacije
Split area
Split is situated on a peninsula between the eastern part of the Gulf of Kaštela and the Split Channel. The Marjan hill (178 m), rises in the western part of the peninsula. The ridges Kozjak (779 m) and its brother Mosor (1339 m) protect the city from the north and northeast, and separate it from the hinterland. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.