Hrvatska, Split center - Apartman u centru, smješten u lijepoj kamenoj kući, na prodaju

Ref. : 4745/30 - Apartman - Prodano
Prodajna cijena: 179.000 €
Stambeni prostor: 34 Soba: 1 Kupaonica: 1
Nalazi se na katu br.: 1
Opis:
  • Kamena kuća
PRODANO!

Apartman u centru grada Splita, u blizini Dioklecijanove palače i rive. Smješten u lijepoj kamenoj kući na prvom katu, orijentacije sjever-jug-zapad. Stambene površine 34m2, u naravi 38m2. Sastoji se od dnevnog djela(kuhinja, blagovaonica, sofa),komforne spavaće sobe i kupaonice. Kompletno renoviran koristeći najkvalitetnije materijale, toplinski i zvučno izoliran.

Efektan element čine četiri velika prozora koja prostoru pružaju dovoljno svijetla i sunca. Poseban šarm stvaraju razigrani motivi u boji koji se savršeno uklapaju sa spavaćom sobom Alt Deutsch iz 19. stoljeća te ostalim ručno rađenim namještajem. Stanu pripada dio dvora te ostava koja se nalazi odmah do ulaznih vrata. Zbog izuzetne lokacije stan nudi veliki potencijal za turistički najam.

Stan ima odlične recenzije gostiju i popunjenost. Kategoriziran sa 4 zvjezdice. Prodaje se kompletno opremljen (namještaj, posuđe, posteljina...), bez dodatnih ulaganja spreman za iznajmljivanje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split center
Split (Croatian pronunciation: [splît]; Italian: Spalato, see Name section) is the second-largest city of Croatia and the largest city of the region of Dalmatia. It lies on the eastern shore of the Adriatic Sea, centred on the Roman Palace of the Emperor Diocletian. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.