Hrvatska, Split center - Obiteljska kuća sa zatvorenim dvorištem

Ref. : 2016/372 - Kuća / Vila / Poslovni prostor - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 225
Broj katova: 2
Opis:
  • Kamena kuća

Jako interesantna ponuda iz centra grada Splita, za dugoročni zakup, u vidu obiteljske kuće koja se prostire na dvije etaže, sa prostranim zatvorenim dvorištem, ukupne površine od 225 m2.

Nekretnina je izvrsno pozicionirana i zaista praktično postavljena u prostor kojim jednostavno dominira, sa odličnom komunikacijom kako sa glavnim, tako i sporednim pristupnim ulicama, a opet u jednom šarmantnom i ugodnom kamenom ambijentu.

Kuća je koncipirana na način da se na prizemlju nalazi 75 m2 stambenog prostora te prostrano zatvoreno dvorište slične površine, dok se vanjskim stepenicama dolazi na gornju etažu, iste tlocrtne površine kao i donja, a koja ima još jednu pripadajuću terasu od cca 20 m2.

Vlasnik kompletni objekt daje u dugoročni najam, po cijeni od 4500 eura mjesečno, s obaveznim pologom. Kuća je u relativno dobrom stanju, ali zahtijeva kompletnu adaptaciju bez obzira o kojoj je poslovnoj ideji riječ. Kuća ima i mogućnost izgradnje dodatne etaže. Budući se radi o jednom vrijednom i zaista posebnom objektu, poslovne mogućnosti su široke, što će pravi zakupac prepoznati na prvi pogled.

Potencijal prostora se može iskoristiti npr. kroz restoran luksuznijeg tipa, uređenje kompletne nekretnine u vidu elegantne vile za turistički najam, a bio bi idealan i kao privatna škola ili diplomatsko predstavništvo. O svim opcijama se može razgovarati a nekretnina se svakako treba doživjeti uživo.

Opis lokacije
Split center
Split (Croatian pronunciation: [splît]; Italian: Spalato, see Name section) is the second-largest city of Croatia and the largest city of the region of Dalmatia. It lies on the eastern shore of the Adriatic Sea, centred on the Roman Palace of the Emperor Diocletian. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.