Hrvatska, Split center - Trosobni apartman u centru grada, na prodaju

Ref. : 2016/295 - Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: 730.000 €
Stambeni prostor: 130 Soba: 3 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 50 m
Nalazi se na katu br.: 3
Opis:
  • Kamena kuća

Prostrani gospodski stan smješten na rijetko dostupnoj poziciji, u centru grada Splita, na trećem katu manje stambene zgrade od 4 kata, ukupne stambene površine od 130 m2.

Stan je jako dobro održavan, a sastoji se od prostranog hodnika, kuhinje s blagovaonicom, kupaonice, tri spavaonice te dva dnevna boravka. Ono sto ovaj stan čini posebnim je visina stropa od 3,8 metara, što cijelom prostoru daje poseban prostrani ugođaj, a široki prozori omogućavaju veliku količinu dnevnog svjetla.

Stan je većim dijelom jugoistočne orijentacije, što mu pruža prekrasan pogled na stari dio grada i zvonik sv. Duje, kao i na Marmontovu ulicu, te parcijalno čak i na more.

Zaista jedinstvena i rijetka ponuda u ovom gradu bogate i davne prošlosti koja ozbiljnog kupca sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Stan se trenutno koristi za stanovanje, kompletno je opremljen i namješten. Iako u dobrom stanju i uredno održavan, obzirom na godine starosti, stan zahtijeva ozbiljniji renovacijski projekt, čime bi se prilagodio zahtjevima modernih vremena i nastavio svoju plemenitu i elegantnu priču.Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split center
Split (Croatian pronunciation: [splît]; Italian: Spalato, see Name section) is the second-largest city of Croatia and the largest city of the region of Dalmatia. It lies on the eastern shore of the Adriatic Sea, centred on the Roman Palace of the Emperor Diocletian. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.