Hrvatska, Split - Duilovo, veliki, luksuzni trosoban stan

Ref. : 2024/68 - Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 190 Soba: 3 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 150 m
Nalazi se na katu br.: 6

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Ekskluzivna nekretnina, smještena u jedinstvenoj i prepoznatoj luksuznoj zgradi u Splitu, na predijelu Duilovo. Stan je veće kvadrature jer su u gradnji dva stana spojena u jedan komforan stan. Cijeli stan je orijentiran jugozapadno, položen na šestom katu od osam, te pruža predivan panoramski pogled na Jadransko more, otoke i grad Split.

Stan sačinjavaju prostrani osunčani dnevni boravak, moderno dizajnirana kuhinja , staklene klizne stjenke koje vode na prostorno dizajniranu terasu, jedna velika spavaća soba s izlazom na loggiu i s vlastitom kupaonicom, dvije dodatne spavaće sobe sa zajedničkom kupaonicom te jedan gostinjski wc.

Stan nudi jedinstvenu kombinaciju talijanski dizajniranog namještaja, funkcionalnosti i kvalitete. Cijela zgrada nudi maksimalnu udobnost i sigurnost stanovanja. Stanu pripadaju i 2 parkirna mjesta u garaži, odakle se direktno liftom može doći do stana, te jednu spremu u prizemlju zgrade. Glavni ulaz je moguć preko lobbija gdje na recepciji vlasniku stoji na raspolaganju usluga concierge-a.

Ovakav gradski stan s pogledom na more, promišljenim tlocrtom i zahtjevne arhitekture nudi najvišu moguću kulturu stanovanja i osjećaj doma.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split
Split (Croatian pronunciation: [splît]; Italian: Spalato, see Name section) is the second-largest city of Croatia and the largest city of the region of Dalmatia. It lies on the eastern shore of the Adriatic Sea, centred on the Roman Palace of the Emperor Diocletian. Spread over a central peninsula and its surroundings, Split's greater area includes the neighboring seaside towns as well. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.