Hrvatska, Trogir - Novoizgrađena kuća sa 7 apartmana, na prodaju

Ref. : 4651/30 - Kuća / Vila / Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: 688.000 €
Stambeni prostor: 450 Zemljište: 550 Soba: 9 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 100 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen

Prodaje se novoizgrađena kuća, 100m udaljena od plaže s ukupno 7 apartmana (45m2) i jednim stanom 95m2 u mirnoj uvali turističkog mjesta u blizini Trogira. Kuća je ukupne površine 450m2 s otvorenim stubištem i balkonima. Svaki apartman ima balkon i zaseban ulaz. Okućnica je 550m2 sa vrtom, bazenom i jacuzzijem. Uvala je prikladna je za sidrenje broda tijekom cijele godine, a položena je prema otvorenom moru i blizu je izlaza prema srednjodalmatinskim otocima. To je mirno mjesto idealno za one koji traže opuštanje ili avanturiste koji uživaju u istraživanju, planinarenju, biciklizmu. Sto metara od kuće je strm uspon na brdo s čijeg vrha se pruža pogled na preko 30 otoka dalmatinskog arhipelaga.

Nekretnina je udaljena svega 30 minuta od Splita (drugog po veličini grada u Hrvatskoj i kulturno-povijesno je središte regije. Dioklecijanova palača je pod zaštitom UNESCO-a). U blizini je Nacionalnog parka Krka, kao i višestoljetnih, povijesnih gradova Šibenika i Trogira.

Mogućnost kupnje cijele kuće za 688 000eur ili po apartmanima za 68.000eur.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Trogir
Trogir (Latin: Tragurium; Ancient Greek: Τραγύριον, Tragyrion or Τραγούριον, Tragourion Trogkir; Italian: Traù; Hungarian: Trau) is a historic town and harbour on the Adriatic coast in Split-Dalmatia County, Croatia, with a population of 10,818 (2011) and a total municipality population of 13,260 (2011). The historic city of Trogir is situated on a small island between the Croatian mainland and the island of Ciovo. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.