Hrvatska, Trogir - Penthouse na trogirskoj rivijeri, na prodaju

Ref. : 2019/56 - Apartman - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 123 Soba: 3 Kupaonica: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Novogradnja

Odličan penthouse sa predivnim pogledom na more i Trogir. Na prodaju je trosoban stan smješten na 4. katu novogradnje s liftom u blizini Trogira. U naravi se radi o nadgrađu (penthouse) brutto površine 157,45m2, netto 123,08m2. Ovaj odličan stan se sastoji od unutrašnje površine 100,80m2, vanjskih terasa i balkona površine 56,65 m2 i vanjskog parking mjesta 11,88m2. Moderne arhitekture otvorenog tipa sa puno svjetla i zahvalnog rasporeda, ovaj lijepi stan je odlična prigoda za uživanje. Velika južna terasa s prekrasnim pogledom na trogirski arhipelag popločana je poznatim bračkim kamenom, a na njoj je izvedena i instalacija za jacuzzi. Dvije sobe i jedna kupaonica se nalaze na zapadnoj strani stana, dok je treća soba i druga kupaonica na istočnoj. Sve tri sobe imaju pogled na mora, a dvije imaju i balkon tj. lođu. Veliki dnevni boravak sa otvorenom kuhinjom i blagovaonicom smješteni su na južnoj strani stana, a karakteriziraju ih velike staklene površine i odličan otvoren pogled na more. Cijela podna površina ovog otvorenog prostora je pokrivena kvalitetnim parketom. Sve sobe i dnevni dio su klimatizirani. Stan se prodaje nenamješten.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Trogir
Trogir (Latin: Tragurium; Ancient Greek: Τραγύριον, Tragyrion or Τραγούριον, Tragourion Trogkir; Italian: Traù; Hungarian: Trau) is a historic town and harbour on the Adriatic coast in Split-Dalmatia County, Croatia, with a population of 10,818 (2011) and a total municipality population of 13,260 (2011). The historic city of Trogir is situated on a small island between the Croatian mainland and the island of Ciovo. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.