Hrvatska, Trogir - Poslovna zgrada u Trogiru, na prodaju

Ref. : 2019/59 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 1090 Zemljište: 676 Udaljenost od mora: 120 m
Opis:
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking

Poslovna zgrada mješovite namjene smještena u Trogiru u blizini novog čiovskog mosta je na prodaju. Ova zanimljiva zgrada se nalazi nedaleko mora i plaže. Zračna udaljenost do mora iznosi cca 120m, a hodom iznosi cca 350m. Zgrada je novije gradnje, ima pravomoću uporabnu dozvolu izdanu 2008.g. Sastoji se od 5 etaža, podrum, prizemlje i tri kata. U podrumu je zamišljena garaža, ali trenutno se koristi kao skladišni prostor. Na prizemlju, prvom i drugom katu je izložbeno uredski prostor. Na zadnjem, trećem katu se nalaze četiri turistička apartmana. Apartmani su novo uređeni prije 2 godine. Ukupna površina zgrade iznosi 1090m2, a površina čestice 676m2 (zgrada 259m2+ dvor 417m2). Obzirom na lokaciju u blizini plaže i novog mosta, te da je smještena uz glavnu trogirsku cestu, zgrada ima visok marketinški potencijal. Može biti vrlo zanimljiv manji hotel, a tako je i projektirana. Dok se gradila ostavljeno je i okno za lift. Dio prostora je trenutno u dobrom zakupu.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Trogir
Trogir (Latin: Tragurium; Ancient Greek: Τραγύριον, Tragyrion or Τραγούριον, Tragourion Trogkir; Italian: Traù; Hungarian: Trau) is a historic town and harbour on the Adriatic coast in Split-Dalmatia County, Croatia, with a population of 10,818 (2011) and a total municipality population of 13,260 (2011). The historic city of Trogir is situated on a small island between the Croatian mainland and the island of Ciovo. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.