Hrvatska, Vir - Kuća u prvom redu do mora

Ref. : 2022/177 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 380.000 €
Stambeni prostor: 152 Zemljište: 797 Soba: 4 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking
PRODANO!

Ova dobro pozicionirana kuća nalazi se u Viru, 25 kilometara udaljenom od grada Zadra.

Sjeverne je orijentacije, s lijepim pogledom na more i planinu Velebit.

Kuća je smještena na izvrsnoj četverokutnoj parceli, ukupne veličine 797m2 koja se nalazi neposredno iznad atraktivne šljunčane plaže i male, malo prometne jednosmjerne lokalne ceste.

Kuća se sastoji od dvije etaže odvojene vanjskim stubištem.

Na svakom katu je dvosobni apartman, s jednom kupaonicom, kuhinjom i lijepim terasama s prekrasnim pogledom na more.

Na parceli se nalazi i garaža od 22m2, te ograđeni parking za najmanje 7 automobila.

Ipak, zemljište ove veličine moglo bi se ukrasiti na više načina, na primjer, bazen s prostranim sunčalištem, dok je druga mogućnost izgradnja još jedne kuće.

U neposrednoj blizini objekta nalazi se nekoliko vrlo dobrih restorana, caffe barovi, trgovina prehrambenim proizvodima, marina za brodice i drugi potrebni sadržaji.

Nekretnina nudi potpunu infrastrukturu i čisto vlasništvo.

Zračna luka Zadar udaljena je 38 kilometara.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Vir
Vir (pronounced [v̞îːr]; Italian: Puntadura, Dalmatian: Punta de Ura), an island on the Croatian coast of the Adriatic Sea with an area of 22 km2,[1] lies north of the city of Zadar. It is connected to the mainland via a road bridge. The main village on the island, the eponymous village of Vir, had a population of 1,608 As of 2001. There are two more villages, Lozice and Torovi. The highest peak on the island is Bandira (112 m). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.