Hrvatska, Vir - Samostojeća kuća s pogledom na more, na prodaju

Ref. : 4842/30 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 202 Zemljište: 570 Soba: 7 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 300 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Garaža
  • Parking

Samostojeća kuća za prodaju smještena na otoku Viru, s tri odvojena apartmana na mirnoj lokaciji, cca 300m od mora i 800 m od centra mjesta.

Kuća se sastoji od dvije etaže – prizemlja i prvog kata. U prizemlju se nalazi prostran trosoban apartman čija površina iznosi 108 m2, a koji se sastoji od kuhinje otvorenog plana s blagovaonicom i dnevnim boravkom, tri spavaće sobe te dvije kupaonice. Apartman ima dvije prostrane, nakrivene terase idealne za blagovanje na otvorenom, kao i dva parking mjesta koja su smještena ispred kuće. Ovom apartmanu također pripada i garaža, površine 20 m2.

Na prvom katu su dva trosobna apartmana, svaki površine 60m2, sa otvorenim konceptom sa kuhinjom i dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe i jednom kupaonicom. Oba apartmana imaju pripadajuću natkrivenu terasu s pogledom na more, dok jedan ima i dodatan, nenatkriveni balkon također s pogledom na more. Svakom apartmanu pripadaju po dva parkirna mjesta. Svi apartmani su kompletno opremljeni, te namješteni lijepim i kvalitetnim namještajem.

Dvorište je popločano kamenom, a vrt je kultiviran sa sadnicama maslina, smokve, vinove loze kao i mirisnim biljem lavande, smilja... Kuca se nalazi cca 300m od prve, šljunkovite plaže.

Zbog svoje dobre povezanosti, prirodnih ljepota, fantastičnih dugih šljunčanih plaža te ugodne klime, otok Vir je popularna turistička destinacija. Na otoku postoji dosta turističkih sadržaja te raznih mogućnosti za sport i rekreaciju.

Međunarodna zračna luka Zadar je udaljena 40 kilometara.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Vir
Vir (pronounced [v̞îːr]; Italian: Puntadura, Dalmatian: Punta de Ura), an island on the Croatian coast of the Adriatic Sea with an area of 22 km2,[1] lies north of the city of Zadar. It is connected to the mainland via a road bridge. The main village on the island, the eponymous village of Vir, had a population of 1,608 As of 2001. There are two more villages, Lozice and Torovi. The highest peak on the island is Bandira (112 m). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.