Hrvatska, Vis - Prekrasna kuća u prvom redu uz more

Ref. : 4950/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 790.000 €
Stambeni prostor: 250 Zemljište: 590 Soba: 4 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Moderno
  • Top ponuda

Prekrasna kuća smještena na otoku Visu, svega nekoliko metara od mora u idiličnom mediteranskom krajoliku.

Kuća ukupne stambene površine 250 m2, novije gradnje, prostire se na dvije etaže, u naravi dva prostrana dvosobna stana s otvorenim pogledom na more.

Apartmani su koncipirani na način da se u prizemlju nalazi veći apartman stambene površine 150 m2 koji se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje s blagovaonicom, dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, te pripadajuće terase s predivnim otvorenim pogledom na more.

Apartman na katu stambene površine 100 m2 se također sastoji od dnevnog boravka, kuhinje s blagovaonicom, dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, te pripadajuće terase.

Apartmani imaju zasebne vanjske ulaze. U potpunosti su opremljeni, te, s obzirom na prozore velikih staklenih površina, primaju mnogo prirodnog svjetla.

U uređenju interijera je korišten moderan namještaj s atraktivnim detaljima.

Apartmani su klimatizirani.

Kući pripadaju tri parking mjesta.

Nekretnina se nalazi na izrazito lijepoj lokaciji, u blizini plaža i malenih uvala kojima se moze pristupiti manjim brodicama. Grad Vis se nalazi na udaljenosti od 10 km. Idealna je za odmor, te, uza sve navedeno, radi se o zanimljivoj investicijskoj ponudi.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Vis
Vis (pronounced [ʋîːs]; Ancient Greek: Ἴσσα; Latin: Issa, Italian: Lissa) is a small Croatian island in the Adriatic Sea. The farthest inhabited island off the Croatian mainland, Vis had a population of 3,460 in 2011 and has an area of 90.26 square kilometres (34.85 square miles). The highest point of the island is Hum which is 587 metres (1,926 feet) above sea level. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.