Hrvatska, Vodice - Dvije kuće na većem zemljištu, uz more, na prodaju.

Ref. : 2021/155 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.250.000 €
Stambeni prostor: 335 Zemljište: 1450 Soba: 8 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking

Raritet na tržištu! Dvije samostojeće u najljepšem dijelu Vodica, prvi red do mora i plaže, sa prekrasnim panoramskim pogledom na more i otoke.

Ukupna kvadratura obiju kuća je 360 m2 i nalaze se na zemljištu od 1450 m2.

- Manja kuća je dvoetažna sa unutarnjim stepeništem te ima dva identična dvosobna apartmana koji se sastoje od hodnika, kupaonice, kuhinje sa dnevnim boravkom i dvije spavaće sobe sa izlazom na lijepe terase sa pogledom na more od kojih terasa u prizemlju ima čak 40 m2.

- Veća kuća je također dvoetažna, ali sa vanjskim stepeništem, te ima 3 odvojene stambene jedinice. U prizemlju se nalazi veliki stan od 100 m2 m2 koji se sastoji od 2 spavaće sobe, kupaonice, hodnika, kuhinje, dnevnog boravka s blagovaonicom te velike terase sa pogledom na more.
Vanjskim stepeništem se dolazi do prvog kata gdje se nalaze dva manja apartmana sa izlazom na balkone sa kojih se pruža prekrasan pogled na more i otoke.

Svi apartmani su opremljeni i uređeni, te se iznajmljuju tokom turističke sezone.

Ispred i iza kuće velika kultivirana okućnica oplemenjena mediteranskim biljem:ružmarinom,lavandom,maslinama i smokvama.

Ispred kuće je popločen dio za parkiranje minimalno 5 automobila. Izvrsna lokacija.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Vodice
Vodice (pronounced [ʋɔ̌ditsɛ]) is a town in the Šibenik-Knin County, Croatia. It borders the Adriatic Sea and has a population of 8,875 (2011 census). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.