Hrvatska, Zadar - Kuća na hridi, prvi red do mora

Ref. : 2018/198 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 2.250.000 €
Stambeni prostor: 344 Zemljište: 1263 Soba: 4 Kupaonica: 6 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Najbolja ponuda
  • Top ponuda
  • Ima Energetski certifikat

Novoizgrađena vila, smještena na ekskluzivnoj lokaciji, na hridi uz more.

Vila na prodaju, sagrađena na parceli od 1263 m2 koja se proteže na dvije etaže, ukupne stambene površine od 344m2. Na prvoj etaži, u prizemlju, smješteno je spremište, kuhinja sa blagovaonicom, dnevni boravak i prostorija sa unutarnjim bazenom i saunom. Kroz više kliznih stjenki se izlazi na vanjski dio gdje je smješten infinity bazen, prostor za sunčanje i natkriveni prostor sa vanjskim namještajem dok ostakljene, unutarnje stepenice vode na prvi kat vile. Na prvom katu su smještene komforne, četiri spavaće sobe sa vlastitim kupaonicama (master bedrooms) i izlazom na prostranu terasu.

Unutarnji prostor je klimatiziran, podno grijanje se nalazi u svim prostorijama. Prilikom gradnje su korišteni visokokvalitetni materijali te je pomno biran cijeli namještaj i detalji. Vanjski dio je također uređen na način da se dobije što više privatnosti iako je smještena na kraju ulice te se pored nje nalaze samo dvije susjedne kuće. Vila je sa dvije strane okružena plavetnilom, sa južne strane nudi savršeni i otvoreni pogled na more.

Cijela parcela je ograđena a sa stražnje strane kuće se nalazi parking za nekoliko automobila te glavni ulaz u kuću. Ova izvrsna nekretnina nudi jedinstveni bijeg od svakodnevnice, mirni i ugodni boravak u savršenoj poveznici između planine Velebit i Jadranskog mora, u malom mjestu sa kristalno čistim morem i svježim planinsko-morskim zrakom.

Opis lokacije
Zadar
Zadar (Croatian pronunciation: [zâdar]; see other names) is the 5th largest city in Croatia situated on the Adriatic Sea. Zadar is a historical centre of Dalmatia as well as the seat of the Roman Catholic Archdiocese of Zadar. Zadar is a city with rich history dating from prehistoric times to present days. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.