Hrvatska, Zadar - Luksuzna vila u prvom redu do mora

Ref. : 2021/284 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 1.100.000 €
Stambeni prostor: 280 Zemljište: 580 Soba: 4 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Luksuzna Vila prvi red do mora na Zadarskom području.

Vila je u fazi gradnje i njen završetak planiran je sredinom 2022. god.

Vila je smještena na zemljištu od 580m2 direktno uz more i prostire se na dvije etaže:

-U prizemlju(139m2) će se nalaziti veliki dnevni prostor otvorenog koncepta s kuhinjom i blagovaonicom, wc, hodnik i prostor za vešeraj.

-Na katu(140m2) do kojeg se dolazi unutarnjim stepeništem nalaze se 4 sobe, svaka sa svojom kupaonicom i izlazom na vanjsku terasu s koje će se pružati fascinantni izlasci i zalasci sunca u more.

Pored glavne zgrade na okućnici je predvođen i pomoćan objekt koji će imati ulogu zatvorene saune s natkrivenom terasom na kojoj će biti smještena hidromasažna kada.

Okućnica će biti skladno uređena prilagođena okolišu, prepuna zasađenog mediteranskog bilja na kojoj će dominirati veliki bazen sa svojim sunčalištem.

Opis lokacije
Zadar
Zadar (Croatian pronunciation: [zâdar]; see other names) is the 5th largest city in Croatia situated on the Adriatic Sea. Zadar is a historical centre of Dalmatia as well as the seat of the Roman Catholic Archdiocese of Zadar. Zadar is a city with rich history dating from prehistoric times to present days. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.