Hrvatska, Zadar - Samostojeća kuća s pogledom na more

Ref. : 4862/30 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 236 Zemljište: 541 Soba: 2 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 150 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Pogled na more
  • Parking

Na prodaju je samostojeća kuća s pogledom na more, smještena u blizini grada Zadra. Nekretnina se prostire na 236 m2 stambene površine s tri etaže, položena na zemljištu od 541 m2. U prizemlju nekretnine je manji apartman od 21 m2 sa odvojenim ulazom koji se sastoji od dnevnog dijela, kuhinje i kupaonice. U prizemlju su također i kotlovnica za nekretninu, sa spremnikom za vruću vodu od 750 litara, ostava te prostor za rad i vježbanje.

Na prvom katu nekretnine je glavni ulaz u kuću, s parkirnim mjestom za dva automobila ispred. Na ovoj etaži smješteni su ulazni dio s garderobom, dvije spavaće sobe s izlazima na južnu terasu s pogledom na more, kupaonica te mala ostava. Unutrašnjim, drvenim stepeništem se dolazi na gornju etažu gdje se nalaze dnevni dio s kuhinjom i blagovaonicom te izlaz na opremljenu terasu s pogledom na more.

U nekretnini je postavljeno podno grijanje kao i klima uređaji. U dvorištu nekretnine je kultivirani vrt, kao i sprema za vrtni alat. Nekretnina se, po dogovoru, prodaje djelomično namještena.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Zadar
Zadar (Croatian pronunciation: [zâdar]; see other names) is the 5th largest city in Croatia situated on the Adriatic Sea. Zadar is a historical centre of Dalmatia as well as the seat of the Roman Catholic Archdiocese of Zadar. Zadar is a city with rich history dating from prehistoric times to present days. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.