Broker
NaslovnaBlog
Holivudske zvijezde koje imaju nekretninu u Hrvatskoj

11. lis 2024.

Holivudske zvijezde koje imaju nekretninu u Hrvatskoj

Avatar

Andrea Dželalija

Koordinator za nekretnine / Web administrator

Hrvatska je dugo bila skriveni dragulj Europe, sa svojim kristalno čistim Jadranskim morem, slikovitim srednjovjekovnim gradovima i suncem okupanim otocima. Tijekom proteklih nekoliko desetljeća prirodna ljepota zemlje osvojila je srca putnika i slavnih osoba. Čini se da je hrvatska čarolija zavela i neke od najvećih holivudskih zvijezda.

01-Celebrities-real-estate-in-Croatia

U nastavku ćemo istražiti zašto je Hrvatska postala glavno odredište nekim od najpoznatijih holivudskih zvijezda te koje su zvijezde kupile nekretninu u ovom mediteranskom raju.

Zašto Hrvatska?

Prije nego što zaronimo u popis zvijezda, vrijedi istražiti što Hrvatsku čini tako privlačnom:

1. Prirodne ljepote:

Hrvatska se može pohvaliti s više od 1000 otoka, a njezine netaknute plaže i bujni krajolici čine Hrvatsku pravim izborom. Slavne osobe koje traže mir i privatnost daleko od svjetla reflektora privlače osamljena, spokojna priroda otoka i malih obalnih mjesta.

2. Bogata kultura i povijest:

Od kultnog dubrovačkog Starog grada (područje svjetske baštine UNESCO-a) do splitskih rimskih ruševina i antičkih palača, Hrvatska nudi duboku povezanost s poviješću, umjetnošću i kulturom. Za mnoge zvijezde posjedovanje nekretnine ovdje ne znači samo opuštanje, već i uranjanje u europsko kulturno blago.

02-Celebrities-real-estate-in-Croatia

3. Privatnost:

Za razliku od mnogih prenapučenih mediteranskih vrućih točaka, Hrvatska ostaje ispod radara. Samim time slavnim osobama nudi diskreciju i privatnost za kojom žude, a istovremeno uživaju u luksuzu i udobnosti.

Top lista holivudskih zvijezda koje imaju nekretninu u Hrvatskoj

Sada, pogledajmo samo neka od velikih holivudskih imena koji su se zaljubili u Hrvatsku i kupili nekretnine u ovoj prekrasnoj zemlji.

Steven Spielberg

Slavni holivudski redatelj Steven Spielberg navodno je uložio u nekretninu na glamuroznom otoku Hvaru. Poznat po noćnom životu, kristalno čistom moru i povijesnom šarmu, Hvar je postao jedno od najboljih odredišta. Za Spielberga se kaže da se zaljubio u opuštenu vibru i prekrasne krajolike otoka, što ga je učinilo njegovim omiljenim mjestom za odmor.

Robert De Niro

Kultni glumac Robert De Niro, također je pokazao interes za hrvatske nekretnine. Iako je nejasno je li sklopio bilo kakve poslove s nekretninama, De Nira se povezivalo s potencijalnim ulaganjima duž hrvatske obale. Viđen je na odmoru ovdje više puta, posebno u dubrovačkom području, koje je postalo popularno mjesto međunarodnih slavnih osoba.

03-Celebrities-real-estate-in-Croatia

John Malkovich

Hvaljeni američki glumac i producent poznat po svojim svestranim ulogama, ima posebnu vezu s Hrvatskom, a naročito s Istrom, gdje je bio uključen u ambiciozan projekt Brijunske rivijere. Malkovich je, osim što je ljubitelj ljepota Hrvatske, postao investitor i promotor ovog projekta koji je imao za cilj razvoj luksuzne turističke destinacije na području istarskog priobalja, u blizini Brijunskih otoka. Malkovicheve veze s Hrvatskom sežu i izvan poslovnih okvira. Izrazio je istinsku naklonost zemlji, posebice njezinim krajolicima i kulturi. Posjetio je više puta Hrvatsku, posebice Istru, gdje je hvalio domaću hranu, vino i način života.

Roger Moore

Jedan od najlegendarnijih glumaca koji je tumačio Jamesa Bonda, ostavio je neizbrisiv trag ne samo na filmskom platnu nego i u svijetu luksuznih nekretnina. Moore je bio obožavatelj Hrvatske, mnogo prije nego što je zemlja postala trendovsko žarište kakvo je danas za međunarodne kupce nekretnina. Dalmatinska obala, poznata po gradovima poput Dubrovnika, Splita te otocima poput Hvara i Korčule, privukla je Moorea koji se navodno zaljubio u prirodne ljepote i miran način života te regije. Iako njegova točna imovina i angažman ostaju tajni, Mooreova ljubav prema pomogla je da se zemlja istakne kao privlačno mjesto za one koji traže miran, slikovit i luksuzan bijeg.

Beyoncé and Jay-Z

Ovaj moćni par nekoliko je puta putovao u Hrvatsku, a iako nema službene potvrde da su kupili nekretninu, već godinama kruže glasine da su Beyoncé i Jay-Z uložili u luksuznu vilu na jednom od hrvatskih otoka. Viđeni su na odmoru duž dalmatinske obale, a Beyoncé je čak jednom od svoje djece dala ime po hrvatskoj znamenitosti – Blue Ivy je navodno inspirirana plavim morem i bujnim zelenilom Hvara, gdje par često posjećuje.

04-Celebrities-real-estate-in-Croatia

Novak Đoković

Srpski teniski prvak Novak Đoković navodno posjeduje luksuznu vilu u Dubrovniku, jednom od najpoznatijih hrvatskih gradova. S obzirom na blizinu Srbije i privlačnost jadranske obale, ne čudi što je Đoković odabrao Hrvatsku.

Roman Abramovič

Roman Abramovič, iako nije holivudska zvijezda, poznata je ličnost koja je navodno kupila vilu na Korčuli. Korčula je poznata po svojim vinogradima i zadivljujućim krajolicima koji nude privatnost koju milijarder traži.

Brad Pitt

Glumac je pokazao interes za ulaganje u nekretnine u Hrvatskoj, a mediji su izvještavali o njegovim planovima za izgradnju luksuznog kompleksa na dalmatinskoj obali, ali ostaje nejasno je li u konačnici uspio u tom konkretnom projektu. Ipak, poznat je njegov interes za Hrvatsku kao vrhunsku destinaciju za odmor i ulaganje.

Zašto možemo očekivati da će ovaj trend rasti?

05-Celebrities-real-estate-in-Croatia

Trend holivudskih zvijezda koje kupuju nekretnine u Hrvatskoj vjerojatno će se nastaviti. Uz sve veću popularnost Hrvatske kao luksuzne, ali mirne destinacije, ne čudi što holivudske zvijezde i svjetske slavne osobe odlučuju ulagati u nekretnine ovdje. Mješavina privatnosti, zadivljujućih krajolika, povijesnog šarma i pristupačnosti u usporedbi s drugim mediteranskim zemljama čini ga idealnim utočištem za bogate i slavne.

Stoga, ako se ikad nađete na odmoru u Hrvatskoj, pripazite – možda ćete ugledati holivudsku zvijezdu kako uživa u svom djeliću ovog mediteranskog raja.

Podijeli sa

Andrea Dželalija
Andrea Dželalija

Koordinator za nekretnine / Web administrator

Pouzdana, simpatična i uvijek nasmijana, Andrea je svjesna činjenice koliko je tržište dinamično te uvijek nastoji biti korak ispred i ne dopustiti da ju išta iznenadi. Iskustvo na projektima izrade web stranice, prioritiziranje zadataka, izražene organizacijske sposobnosti, izvrsno poznavanje engleskog i njemačkog jezika u govoru i pismu samo su neke od Andreinih vrlina što ju odlično uklapa u Brokerov tim.

Želiš nas kontaktirati? Pošalji nam poruku i javit ćemo ti se uskoro.

Kontakt