Broker
NaslovnaBlog
Kupnja kuće u Hrvatskoj? Kako vam tehnologija može pomoći

16. stu 2018.

Kupnja kuće u Hrvatskoj? Kako vam tehnologija može pomoći

Avatar

Josip Jurković

Koordinator za nekretnine

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je trenutno u porastu – što znači dobre vijesti za kupce i prodavatelje u Dalmaciji i šire. Kao što Croatia Week izvještava cijene porasle za više od 2% godišnje, te je jasno da je Hrvatska odlična investicijska destinacija. Ako ste na kupovnoj strani ove jednadžbe, vjerojatno će vam tehnologija pomoći da ostvarite svoje ciljeve na jedan ili drugi način. Od načina na koji Vam laserski skeneri mogu uštedjeti vrijeme do rasta web stranica s oglasima nekretnina, tehnologija će preinačiti proces kupnje bez obzira da li ste u užurbanim obalnim gradovima poput Splita ili u ruralnim područjima zemlje. Ovaj članak će točno prikazati kako se to može dogoditi.

Buying A Home In Croatia

Oglasi na web stranicama

Mnogo je različitih načina na koje Internet mijenja kupnju nekretnina i potiče hrvatsko tržište nekretnina. No, možda najočitije je eksplozivno povećanje oglasnih web stranica koje skupljaju nekretnine za prodaju i omogućavaju potencijalnim kupcima da pogledaju nekretninu, vide raspored soba, razmisle o tlocrtima i još mnogo toga. Ove web stranice znače da se neprikladni kupci često izfiltriraju prije tako da ne troše vrijeme prodavatelja, dok njihova sveobuhvatna priroda znači da nekretnine često dobivaju veću izloženost. Posebno su se razvile u Hrvatskoj: web stranice kao Broker.hr, Croestate.com i Croatia-estate.com imaju gotovo sve nekretnine koje se prodaju u regiji.

Skeniranja i planiranja

Kada kupujete svoju novu hrvatsku nekretninu, možda ćete u nekom trenutku morati razviti detaljne planove. Recimo da želite iskoristiti prosječne ljetne temperature od 28°C ili više izgradnjom bazena: u tom slučaju, trebate znati veličinu vrta i prepoznati eventualne blokade ili probleme koji bi vas mogli spriječiti u tome. Dolazak laserskih skenera znači da to može biti jednostavno – a kod nekih uređaja za skeniranje koji mogu uhvatiti više od 40.000 podatkovnih točaka u sekundi, novi kupci mogu lako obaviti ovaj zadatak bez da zaposle skupe stručnjake.

Savjet za hipoteku

Svatko tko je išao u banku ili kod zajmodavca u Hrvatskoj ili drugdje za hipoteku, znat će da je to složen proces kojim se utvrđuje hoćete li ispunjavati uvjete. Ali dolazak automatiziranih savjeta znači da hipotekarski brokeri nisu posve neophodni kao što su nekoć bili. Sada možete, na primjer, unjeti svoje podatke u online kalkulator i dobiti trenutačnu procjenu koliko biste mogli posuditi kako biste financirali kupnju hrvatskog doma o kojem sanjate.

Posljednjih godina Hrvatska je vidjela malo povećanje bogatstva u posljednjim godinama – i kao što je uobičajeno u gospodarstvima koja su u porastu, tržište nekretnina raste kako bi odražavalo tu promjenu. A u svijetu tehnologije kupnje i prodaje domova u Hrvatskoj koji se i dalje mijenja, vjerojatno je da će stvari uskoro postati još učinkovitije i pojednostavnjene. S laserskim skenerima, robo-savjetnicima i internetskim stranicama, kupnja i prodaja će vjerojatno biti lakša nego ikad za Hrvate i za strance koji traže topliju destinaciju.

Podijeli sa

Josip Jurković
Josip Jurković

Koordinator za nekretnine

Josip je vrlo društvena i aktivna osoba koja brzo i spretno rješava sve izazove s kojima se susreće. Njegove organizacijske sposobnosti i predanost traženju optimalnih rješenja za klijente temelj su njegove prakse. U svojim interakcijama s klijentima održava dosljedno profesionalno ponašanje, a istovremeno ostaje pristupačan i susretljiv.

Želiš nas kontaktirati? Pošalji nam poruku i javit ćemo ti se uskoro.

Kontakt