Broker
NaslovnaBlog
Značaj Pelješkog mosta za nekretnine u području

21. stu 2019.

Značaj Pelješkog mosta za nekretnine u području

Avatar

Josipa Kusić

Koordinator za nekretnine

Neupitno potreban, glavni geopolitički i strateški projekt južnog dijela republike Hrvatske, u vidu izgradnje Pelješkog mosta, kojim će cjelokupni teritorij Lijepe naše nakon više stoljeća napokon biti kompletno povezan, a koji već dugi niz godina plijeni pozornost cjelokupne hrvatske javnosti, napokon dobiva vidljive konture.

Importance-of-Peljesac-bridge

Sada kada su radovi u punom jeku i da će se nakon višegodišnjih neuspješnih pokušaja realizacije ovog zahtjevnog projekta, stvari napokon uspješno privesti kraju. Gradnja Pelješkog mosta je započela 2018 godine i već nakon više od godinu dana radova se vide značajni pomaci, a napredak je impresivan. Planirani završetak mosta po ugovornim obvezama bi trebao biti do kraja 2023 godine, a također se predviđa završetak pristupnih cesta u sličnom vremenskom periodu kada i most.

Pelješki most predstavlja najznačajniji projekt koji se financira iz Europske unije, a težak je 526 milijuna eura. Pelješki most je zasigurno zahtjevan projekt, odnosno jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u državi. On predstavlja dugogodišnji cilj da se Dubrovnik i Pelješac povežu s ostatkom Hrvatske.

Također, proces gradnje mosta i pristupnih cesta uvelike olakšava život građana na jugu Hrvatske jer im omogućava da se lakše i brže kreću vlastitim teritorijem, zaobilazeći teritorij Bosne i Hercegovine kroz Neum.

Gradnja ovakvog mosta će se zasigurno odraziti na sektor nekretnina jer će obližnji otoci kao što su Mljet, Korčula i Lastovo, te sam Pelješki poluotok dobiti na važnosti, jer će biti pristupačniji. Otvoriti će se i nove brodske linije, povećati cirkulacija ljudi i skratiti vrijeme putovanja. Sve je to bitno da bi se pokrenula veća potražnja za nekretninama u južnom dijelu Hrvatske.

Nekretnine koje su već na tržištu, a ne mogu se prodati iz određenih razloga će se otvoriti prema novim kupcima i doći će lakše do realizacije kupoprodaje. Sigurni će samim tim u malom postotku porasti i cijena takvih nekretnina, doći do obnavljanja starih objekata u nove, a sve to pozitivno utječe na ekonomski rast, zaposlenost i oživljavanje zapostavljenih područja.

Podijeli sa

Josipa Kusić
Josipa Kusić

Koordinator za nekretnine

Josipa je iznimno komunikativna i društvena osoba kojoj je briga o klijentima i njihovim potrebama na prvom mjestu. Vođena vlastitim ambicijama i organiziranošću maksimalno je posvećena poslu koji obavlja. Uvijek nasmijana i vesela pristupa svakom novom zadatku te s nestrpljenjem očekuje nove izazove. Primarno područje njenog djelovanja je dalmatinska obala i otoci, sa središtem u gradu Splitu.

Želiš nas kontaktirati? Pošalji nam poruku i javit ćemo ti se uskoro.

Kontakt