Hrvatska, Makarska - Kuća s bazenom

Ref. : 2016/366 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 950.000 €
Stambeni prostor: 500 Zemljište: 600 Soba: 7 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 700 m
Broj katova: 4
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Parking

Jako kvalitetna i prostrana kuća s bazenom, na prodaju, pozicionirana na zapadnom dijelu grada Makarske, ukupne stambene površine od 500 m2, smještenoj na parceli od 600 m2, sa odličnim turističkim potencijalom i vrlo dobrim poslovnim rezultatima.

Kuća se sastoji od 4 etaže (podrum, prizemlje i dva kata), te je u mogućnosti istovremeno ugostiti 24 osobe, a koncipirana je na sljedeći način:

U podrumskoj etaži se nalazi dvosobni apartman od 70 m2, te dodatni veliki prostor gdje se trenutno nalaze nekoliko spremišta, praonica, kotlovnica, vinski podrum i sl..a koji se dodatno može iskoristiti na druge načine, kao npr. teretana, sauna i sl.
Na etaži visokog prizemlja je smještena recepcija, kuhinja sa blagovaonicom za sve korisnike, jednosobni apartman od 38 m2, te lijepa prostrana terasa sa južne strane kao i prostor za roštilj sa mjestom za privatna druženja sa sjeverne strane kuće.
Na prvom katu su smještene dodatne tri apartmanske jedinice (jednosobni apartman od 38 m2, te dva studio apartmana od 22 m2). Dvije jedinice imaju prekrasne terase s pogledom na more s južne strane, dok jedan studio ima balkon i pogled na planinu Biokovo sa sjeverne strane.
Na drugom (zadnjem) katu se nalazi prekrasni penthouse apartman sa jednom spavaonicom, ukupne površine od 80 m2 sa liijepom natkrivenom terasom i otvorenim pogledom na more.

Kuća je zaista kvalitetno građena i dosta pažnje je pridodano svim detaljima tako da ima svoj posebni šarm kojim odiše i budući je održavana s dosta ljubavi (što se najbolje očituje u vizuri eksterijera) na prvi pogled kod promatrača izaziva simpatije i ugodan osjećaj.

Vanjski dio kuće se odnosi na prekrasni bazen (7m X 5m) čije se plava boja savršeno uklapa u obilno zelenilo koje okružuje kompletnu parcelu tako da su svi korisnici zaštićeni od pogleda sa ulice, a u prilog zelenoj oazi vrta idu i mali detalji poput uređenog ribnjaka i simpatičnim terarijem gdje živi nekoliko vodenih kornjača.

U produžetku terase na prizemlju je implementiran i jacuzzi s pogledom na more, dok se iza kuće također nalazi lijepo uređena površina sa nekoliko stabala te prostor za druženje sa roštiljem. Osim spomenutog, bitno je napomenuti da kuća ima i kompletno podno grijanje u cijeloj kući, ugrađene solare za toplu vodu, kotlovnicu za grijanje u zimskom periodu, te garažu i par dodatnih parking mjesta na prilazu kući.

Kuća bilježi odlične poslovne rezultate kroz turističko iznajmljivanje tako da trenutno enerira otprilike 60 000 eura godišnje, te ima dodatni potencijal proširenja smještajne ponude a samim tim i mogućnost većeg prihoda. Kompletno namještena i opremljena, kuća je zaista vrijedna razmišljanja za investiciju u turistički posao, budući udaljenost od centra grada i mirno okruženje u kojem se nalazi omogućava korisnicima potpunu relaksaciju i odmor.

Jako interesantna ponuda na ovom području sa dobrim povratom investicije, koja neće zainteresiranog kupca ostaviti ravnodušnim budući je riječ o dobroj vrijednosti za novac koja se lako može prepoznati.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Makarska

Makarska (pronounced [mâkarskaː]) is a small city on the Adriatic coastline of Croatia, about 60 km (37 mi) southeast of Split and 140 km (87 mi) northwest of Dubrovnik. It has a population of 13,834 residents.[1] Administratively Makarska has the status of a city and it is part of the Split-Dalmatia County. It is a tourist centre, located on a horseshoe shaped bay between the Biokovo mountains and the Adriatic Sea.

Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.