Hrvatska, Marina - Kuća na 2 etaže sa 106 m2 unutarnjeg prostora, Za prodaju

Ref. : 2014/33 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 106 Zemljište: 980 Soba: 4 Udaljenost od mora: 150 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Garaža

Kuća na 2 etaže sa 106 četvornih metara unutarnjeg prostora (adaptacija i djelomično renoviranje preporučljivo), izgrađena na 980 m2 terena. Kuća se nalazi na 3. redu od mora i ima otvoren pogled na more. U prizemlju se nalazi: kuhinja s dnevnim boravkom, kupaonicom i garažom. Gornji kat ima 3 spavaće sobe, kupaonice, hodnik i 2 balkona. Iza kuće je ostatak velike parcele pogodne za širenje i nove konstruiranja.

Također, u istoj cijeni je 590 m2 teren u 1. redu do mora nalazi se samo 200m ispod kuće na kojoj je moguće izgraditi 3 kata veliku kuću, površine cca 500 m2 stambenog prostora. Odlična prilika za ulaganje ulaganja i prilika. Sa zemljištem uz more, cijena je 330 000 EUR.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Marina
Marina is a municipality in Split-Dalmatia County, Croatia. It has a population of 4,771 (2001 census), 97% of whom are Croats. Marina is located on the Adriatic Highway (D8, E65). It is a tourist village with a sandy beach shaded by olive and pine trees. Tourist also enjoy the atmosphere of ancient Dalmatian wine cellars, fresh fish and quality local wines, a blend of the ancient and the modern. Yachting, diving and fishing are practiced. Small yachts may dock within the small harbour and larger ones at the end of the bay, southeast of the chapel and south of the Plokata hill. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.