Hrvatska, Rogoznica - Atraktivno zemljište prvi red do mora

Ref. : 2019/91 - Kuća / Vila / Zemljište / Investicije / Off plan - Prodano
Prodajna cijena: 1 €
Zemljište: 3064 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
PRODANO!

Vrlo atraktivno građevinsko zemljište, prvi red do mora, smješteno u jednoj od najljepših uvala u blizini Rogoznice.

Zemljište je izvrsna prilika za izgradnju malog kompleksa od 3-4 vile, na izvrsnom položaju, bez ceste između nekretnine i mora. Zbog odličnog nagiba koji nije ni blag ni strm, pogled na more se ne može blokirati.

Investitor je pripremio idejni arhitektonski projekt, kompleks od 3 luksuzne vile, idealno potrošeni svaki centimetar parcele, nudi potpunu privatnost za svaku vilu, vrlo jednostavan pristup s ulice i mora.

Parcele su podijeljene kao vile: A, B, C.
Vila A - nalazi se direktno na plaži, površina zemljišta je 968m2, dok je bruto površina vile 360m2, ukupno 4 spavaće sobe.
Vila B - nalazi se u 2. redu od mora, površina zemljišta je 892m2, a bruto površina vile je 290m2, ukupno 4 spavaće sobe.
Vila C - nalazi se također u 2. redu od mora, površina zemljišta je 973m2, dok je bruto površina vile 250m2, ukupno 4 spavaće sobe.

Površina parcele također nudi više mogućnosti za izgradnju više vila, jer je minimalna potrebna površina za izgradnju 500m2, ali također pogodna za sve koji žele imati jednu prekrasnu vilu s velikim vrtom ili apartmanskim zgradama.

Budući kupac može se odlučiti na kupnju;
- jedne ili više spomenutih vila po sistemu ključ u ruke
- jedna ili više spomenutih parcela, sa ili bez valjane građevinske dozvole prema idejnom projektu
- prazna parcela površine 3064m2, slobodna za razvoj

Na parceli postoji redovan priključak za struju, dok je redovan priključak vode unutar 100 metara.

Postoji mogućnost proširenja zone kupnjom više susjednih parcela.

Nekretnina je udaljena 30 kilometara od međunarodne zračne luke Split, 10 kilometara od centra Rogoznice, 5 kilometara od centra Ražnja.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.