Hrvatska, Rogoznica - Obiteljska vila sa bazenom u prvom redu do mora

Ref. : 2022/165 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.490.000 €
Stambeni prostor: 300 Zemljište: 600 Soba: 5 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 3

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Prekrasna luksuzna villa s bazenom, rijetkost, prvi red uz more (10 metara udaljena od mora), privatna plaza.

Villa se nalazi zadnja u krasnoj uvali, na osami, 45 min voznje od Splita, 25 minuta voznje do Splitskog Aerodroma.

Villa je sagradjena 2015., luksuzno opremljena iznutra i izvana. Privatan pristupni put vodi do same ville te pripadajuce joj garaze od 40m2 s rolo vratima. Sama villa okruzena je zidovima u kamenu, pred samom vilom nalazi se bazen 8x4m, komplet hortikultura s navodnjavanjem.

Natkriveni kamin-rostilj nalazi se na zapadnom djelu kuce. Na donjem dijelu ville uz bazen nalaze se dva odvojena apartmana s pogledom na more.
Oba apartmana su luksuzno namjestena s kupatilom te mini kuhinjom. Pred kucom se nalazi i prekrasna terasa s otvorenim pogledom na more.

Na donjoj etazi nalazi se velika kuhinja, veliki dnevni boravak s unutrasnjim modernim kaminom u funkciji, radna soba te kupatilo.

Na gornjem katu nalazi se master soba te jos dvije s pristupom na gornju terasu. Svaka soba ima privatno kupatilo u sobi.
Cijela villa je klimatizirana s najmodernijim uredajima.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.