Hrvatska, Split - Gripe, Penthouse, s pogledom na grad Split

Ref. : 2014/136 - Apartman - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 480.000 €
Stambeni prostor: 131 Zemljište: 75 Soba: 4 Kupaonica: 5
Broj katova: 1
Nalazi se na katu br.: 2
Opis:
  • Pogled na more

Luksuzan četverosoban penthouse-stan 131 m2 na 5. katu zgrade (jedini stan na vrhu zgrade) sa vrhunskim pogledom na cijeli grad, gradsku luku, Brački kanal, istok-jug-zapad-sjever. Brutto ukupna površina stana je 245 m2, netto 205 m2, od toga površina terasa 74 m2.

Stan se sastoji od ulaznog prostora, velikog dnevnog boravka 36m2 sa glavnim izlazom na veliku terasu od 74 m2, blagovaonicom i kuhinjom sa odvojenim izlazom na terasu, 4 spavaće sobe od 13/10/15/11 m2 (master soba sa kupatilom), veliko kupatilo 10 m2 sa izlazom na terasu i vanjski tuš. Cijeli stan je renoviran, opremljen i namješten vrlo kvalitetnim materijalima i aparatima, te se kao takav prodaje (izuzev osobnim stvari po dogovoru), centralno grijanje na struju, 3 klima uređaja, parking ispred zgrade. Stan je idealan za poslovnu ili obiteljsku namjenu jer je otvoren sa puno prostora i odiše luksuzom. Izuzetno moderan prostor, izvanstandardnih dimenzija, kao i same ponude u gradu Splitu.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split
Split (Croatian pronunciation: [splît]; Italian: Spalato, see Name section) is the second-largest city of Croatia and the largest city of the region of Dalmatia. It lies on the eastern shore of the Adriatic Sea, centred on the Roman Palace of the Emperor Diocletian. Spread over a central peninsula and its surroundings, Split's greater area includes the neighboring seaside towns as well. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.