Hrvatska, Trogir - Šarmantna kuća u prvom redu do mora, na prodaju

Ref. : 4844/30 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 110 Zemljište: 680 Soba: 3 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking

Šarmantna kuća u prvom redu do mora, smještena nedaleko od grada Trogira, u lijepoj uvali sa čistim morem i uređenim pješčanim i šljunčanim plažama. Nekretnina se prostire na ukupno 110 m2 stambene površine, sastoji se od dva odvojena apartmana. Udaljena je od mora i plaže samo 10 m, gdje je smješten i privatan vez za brod.

Manji apartman od 30 m2 je smješten u prizemlju nekretnine te ima pripadajući kultivirani vrt sa vanjskim tušem i natkriveni prostor sa masivnim drvenim stolom. Veći apartman od 80 m2 je smješten na gornjoj etaži, a posjeduje veliki dnevni boravak sa mramornim podom i visokim stropovima, u sklopu kojeg je smješten i unutarnji kamin. Pripadajuća natkrivena terasa pruža prekrasan pogled na more i cijelo mjesto.

Oba apartmana posjeduju odvojene vanjske roštilje. Nekretnina ima sveukupno tri parkirna mjesta, od čega je jedno u sklopu garaža. Veliki apartman može ugostiti 5 ljudi, dok je apartman u prizemlju dovoljan za ugostiti tri osobe. Iz toga razloga, nekretnina se može koristiti za osobne svrhe ili u svrhu turističkog iznajmljivanja. S obzirom na veličinu parcele (680 m2), postoji veliki potencijal za dodatna ulaganja poput bazena, jacuzzija i slično.

U blizini se nalazi nekoliko trgovina, restorana i kafića, kao i mala marina za nautičare. Ovo mjesto je namjenjeno ljubiteljima mirnog obiteljskog odmora a najviše je prikladno za ljubitelje privatnosti. Blizina Zračne luke Split, grada Rogoznice kao i povijesnog grada Trogira.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Trogir
Trogir (Latin: Tragurium; Ancient Greek: Τραγύριον, Tragyrion or Τραγούριον, Tragourion Trogkir; Italian: Traù; Hungarian: Trau) is a historic town and harbour on the Adriatic coast in Split-Dalmatia County, Croatia, with a population of 10,818 (2011) and a total municipality population of 13,260 (2011). The historic city of Trogir is situated on a small island between the Croatian mainland and the island of Ciovo. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.