Hrvatska, Vis - Kuća u uvali, prvi red do mora

Ref. : 3278/30 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 300 Zemljište: 507 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Ima Energetski certifikat

Kuća je izgrađena prije 100 godina i ima izuzetnu vrijednost zbog lokacije, kao i načina na koji je rekonstruirana. Kuća se nalazi na jednom od najljepših mjesta na otoku Visu. Nalazi se u kaskadama i ima otvoreni pogled na more iz svih soba. Pristup automobilom i parkirno mjesto. Površina kuće iznosi 300 m2, a zemljište je površine 507 m2. U kući se nalaze 3 apartmana i jedna odvojena soba s vlastitim mediteranskim vrtom s kuhinjom. Svi apartmani su potpuno opremljeni i u funkciji. Svi smještajni kapaciteti imaju zasebne ulaze i vlastite terase s pogledom na more i plažu. U blizini kuće nalazi se mali arhipelag s nekoliko otočića s pješčanim plažama. Postoji cesta koja vodi do kuće. Voda dolazi iz vodovoda otoka Visa (Vis ima vlastite izvore vode s vrhunskom pitkom vodom). Kuća također ima pristanište i vez za brod ispred kuće. Ispod kuće nalazi se prirodna šljunčana plaža s betonskom visoravanom za sunčanje i stepenicama koje vode u more. Vrt je uzgojen mediteranskim biljem, ima prostora za druženje (roštilj, tuš, otvoreni dnevni boravak s izuzetnim pogledom na more).

Opis lokacije
Vis
Vis (pronounced [ʋîːs]; Ancient Greek: Ἴσσα; Latin: Issa, Italian: Lissa) is a small Croatian island in the Adriatic Sea. The farthest inhabited island off the Croatian mainland, Vis had a population of 3,460 in 2011 and has an area of 90.26 square kilometres (34.85 square miles). The highest point of the island is Hum which is 587 metres (1,926 feet) above sea level. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.