News: Coronavirus in Croatia

Luksuzne vile za najam u Šibenskoj rivijeriTradicionalna Dalmatinska vila - Šibenik - Vila 01

Vila se nalazi u mjestu Brodarica pored Šibenika. Šibenik je povijesni srednjodalmatinski grad, gdje se rijeka Krka ulijeva u Jadransko more. Brodarica je smještena na južnom dijelu Šibenika, na obali Jadranskog mora preko puta otoka Krapnja.

Cijena: od 1.850 € / tjedno

Max osoba: 10
Soba: 4
WC: 4
Bazen: da
Udaljenost od mora: 80 m

 

7 luksuznih vila uz more - Primošten - Vila 01

Luksuzne vile Primošten 1 - 7 smještene su u mjestu Primošten koje je prije pet stotina godina bio otok, a stanovnici su ga povezali sa kopnom, po čemu je i dobio im (primostiti). Okružen je sa sedam otočića i bogatstvom prirodnih ljepota privlači goste

Cijena: od 3.675 € do 14.000 € / tjedno

Max osoba: 12 osoba
Soba: 6
WC: 6
Bazen: da
Udaljenost od mora: 510 m

 

Predivna nova vila - Rogoznica - Vila 01

Luksuzna vila Rogoznica je prekrasna nova kuća s pet spavaćih soba, velikom terasom s privatnim vanjskim bazenom i natkrivenom terasom za 12 osoba. Sve sobe i hodnici imaju balkone s prekrasnim pogledom na more.

Cijena: od 4.200 € do 5.000 € / tjedno

Max osoba: 10 osoba
Soba: 5
WC: 7
Bazen: da
Udaljenost od mora: 200 m

 

Luksuzna vila za najam - Rogoznica - Vila 02

Luksuzna vila Rogoznica 2 površine je 520m2 ima 7 spavaćih soba sve sa en-suite kupaonicama. Sva 3 kata imaju dvostrana vrata koja omogućuju nesmetan pogled na otoke, na stari dio Rogoznice i marinu za jahte.

Cijena: od 5.300 € do 8.400 € / tjedno

Max osoba: 14 osoba
Soba: 7
WC: 7
Bazen: da
Udaljenost od mora: 5 m

 


Povratak na početnu stranicu Vila za najam


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.