News: Coronavirus in Croatia

Projekt za izgradnju 11 vila na otoku Šolta


11 Villas off plan on island Solta

Nečujam je u rimsko doba od Splita bio udaljen jedanaest sati veslanja, a danas se do slikovitih uvala brzim brodom dolazi za svega petnaestak minuta, koliko je potrebno za prijeći devet nautičkih milja. Ipak, do dana današnjeg Šolta je ostala oaza tišine, te mjesto isključivo namijenjeno odmoru.

LOKACIJA S POGLEDOM NA MORE

Ekskluzivne i jedinstvene vile svoje mjesto našle su na Šolti, predivnom srednjedalmatinskom otoku, nadomak Splitu. Mir, sunce i zdrava klima, te opojna boja netaknutog morskog plavetnila tek su dio onoga što nudi Nečujam, najljepša i najveća uvala na Šolti, s nizom malih slikovitih uvala... Vile Nečujam, njih jedanaest, smještene su na slikovitoj otočkoj padini, koja se blago spušta prema moru, a koncipirane su kao atraktivne luksuzne kuće.

OPIS

Vile Nečujam idealno su uklopljene u oazu mira i tišine. Smještene na blagoj padini, kaskadno su uređene tako da ničim ne remete prirodni sklad jedinstvene uvale. Svaka vila ima slobodan pogled s terasa, fitness, komforne spavaće sobe s kupaonicom i garderobom, dva parkirališna ili garažna mjesta, a svima su zajedničkom uspinjačom dostupni prostori s bazenima u donjem dijelu parcele, tik uz more. Budućim vlasnicima ove će vile omogućiti potpuni odmor u neposrednoj blizini mora, kao i komfor koji će omogućiti vrhunska opremljenost svake od vila. Kako je najljepša šoltanska uvala oduvijek bila idealno mjesto za odmor i nesputano uživanje, tako su i Vile Nečujam pravo mjesto za - savršen dan. Uz sav komfor i luksuz koje će ove vile pružiti svojim vlasnicima, idealno su mjesto za sve uspješne ljude koji su orijentirani na more i nautiku. Tim prije jer se naslanjaju na budući projekt Marina & Resort Nečujam, koji će se nalaziti nasuprot jedanaest luksuznih vila. Blizu, a opet dovoljno udaljeno da vlasnicima istodobno osiguraju mir i tišinu, ali i jedinstvenu komunikaciju jahtama. Jer, upravo je Nečujam među nautičarima poznat kao zaljev s puno manjih uvala, uvijek dobro zaštićenih od vjetra (Piškera, Maslinica, Podkamenica, Šumpljivina i Tiha). Pravo mjesto za – savršen dan. Pročelje svake od jedanaest Vila Nečujam djelomično je obloženo kamenom, dok je ostali dio pročelja žbuka. Za zaštitu od sunca predviđene su nadstrešnice, tende, klizne žaluzine i grilje. Usto, svakoj vili je osiguran komforan vanjski prostor (terase i bazeni), koji je funkcionalno povezan s unutrašnjim prostorom, kako bi se osigurala kvalteta boravka na otvorenom. Vile Nečujam, čija je ideja temeljena na luksuzu, uz istovremeno poštivanje netaknute šoltanske prirode i izvornog dalmatinskog ambijenta, smještene su u tri atraktivna objekta. Tako su vile A,B, i C koncipirane kao jedna stambena građevina s tri stambene jedinice, vile D i E su jedna stambena građevina od dvije stambene jedinice, dok su vile F i G zasebne kuće s bazenom na razini terena. Iako je posljednjih godina potražnja za nekretninama u Dalmaciji u stalnom porastu, vrlo je malo onih koje uistinu nude ekskluzivnost i udobnost boravka, kombiniranu s lokacijom uz samo more. Zato su Vile Nečujam savršeni prostor za one koji traže mjesto za istinski užitak i odmor.

BROKER - Vaš partner za nekretnine u Hrvatskoj
tel:++385 21 541 000, fax:++385 21 541 008

Ime
E-mail
Telefon
Poruka


Vratite se na glavnu stranicu Investicije


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.