Otok Čiovo nekretnine na prodaju

Pronađite lijepu nekretninu na prekrasnom otoku Čiovu i potražite kuće, luksuzne vile, apartmane i zemljišta na web stranicama Brokera. Čiovo je otok smješten u srednjoj Dalmaciji i povezan s gradom Trogirom s mostom. Ovaj otok ima toliko lijepe plaže s kristalno čistim morem, a jedan od najpoznatijih je tzv. Okruška Copacabana, 2 km duga šljunčana plaža gdje možete jedriti na dasci, iznajmiti jet ski ili parajedrenje. U blizini Okruga nalazi se više od 30 ronilačkih lokacija gdje možete istražiti dubine mora i uživati u podmorju bogate flore i faune kristalno čistog mora. Najbolji način da dođete do Čiova je automobilom, prelazeći prvi most kroz stari centar Trogira i zatim preko drugog mosta, već ste na otoku. Za više informacija obratite se našim agentima za nekretnine.

Čiovo - Kuća, prvi red do mora

01 2022 297 Ciovo house sea front for sale Na prodaju
€ 850.000

Hrvatska nekretnina, poluotok Čiovo. Kuća smještena na južnoj strani poluotoka Čiovo, u prvom redu do mora....

Klikni za više

100m² Površina 630m² Zemljište 2 Soba/e 5m od mora 1. red do mora

Čiovo - Kuća prvi red do mora

001 2021 274 island ciovo seafront house for sale Na prodaju
€ 1.250.000

Hrvatska nekretnina. Kuća prvi red do mora s plažom i vezom za brod, Ciovo, na prodaji....

Klikni za više

550m² Površina 1024m² Zemljište 11 Soba/e 30m od mora 1. red do mora

Čiovo - Kuća prvi red do mora

001 2021 279 house first row to the sea south side of the Ciovo for sale Na prodaju
€ 800.000

Hrvatska nekretnina, Čiovo. Kuća prvi red do mora, južna strana poluotoka, na prodaju....

Klikni za više

100m² Površina 325m² Zemljište 4 Soba/e 5m od mora 1. red do mora

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.