Omiš nekretnine na prodaju

Omiš je grad na dalmatinskoj obali Jadranskog mora koji se nalazi između Splita i Makarske na ušću rijeke Cetine u Jadransko more. U prošlosti je bio poznati gusarski grad, koji je koristio litice i kanjon rijeke Cetine za zaštitu. Ovih dana je Omiška rivijera popularna turistička destinacija koja nudi kristalno čisto more, prekrasne pješčane i šljunčane plaže, bogatu povijest i aktivnosti. Zbog toga su nekretnine na prodaju u Omišu uvijek vrlo popularne sa širokom ponudom vila, kuća, stanova, poslovnih prostora te parcela za ulaganja. Kontaktirajte nas putem e-maila ili nas nazovite na +385 21 541 000 i zatražite ponudu nekretnina na prodaju u Omišu na temelju vaših želja.

Omiš - Apartmanska kuća uz plažu

01 2016 415 Omis apartment house first row for sale Na prodaju
€ 855.000

Hrvatska nekretnina, blizina Omiša. Apartmanska kuća, na prodaju, smještena u prvom redu uz more u malom turističkom...

Klikni za više

500m² Površina 300m² Zemljište 20 Soba/e 5m od mora 1. red do mora

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.