Broker
NaslovnaBlog
Savjeti za isplativije grijanje za hrvatske vlasnike nekretnina

04. pro 2018.

Savjeti za isplativije grijanje za hrvatske vlasnike nekretnina

Avatar

Josip Jurković

Koordinator za nekretnine

Stanodavci i vlasnici nekretnina u Hrvatskoj trebali bi maksimizirati mogućnost štednje novca na mjesečnim troškovima grijanja. Cijene električne energije u kućanstvima u Hrvatskoj u 2017. godini su se spustile među najniže u Europskoj uniji, ali one će samo smanjiti troškove grijanja nekretnina ukoliko su postavljene mjere predostrožnosti kako bi se osigurala učinkovito kruženje topline. Cilj je dugoročno razmišljati: u konačnici, želite postaviti strukture kako biste zadržali troškove struje za godinama koje dolaze kako biste mogli ograničiti mjesečne troškove za svaku pojedinu nekretninu.
 

Cost-Effective Heating Tips for Croatian Property Owner

Koristite Središnji sustav upravljanja
Ako ste stanodavac s iznajmljenim objektima u Hrvatskoj, trebat će vam metoda za kontrolu topline i komunalnih usluga u različitim jedinicama iz središnjeg sustava. Inovativna tehnologija kontrole klime omogućava praćenje mjesečnih komunalnih usluga za svaku jedinicu i uključivanje / isključivanje struje kada se stanovnici odsele ili napuštaju prostor. Na širem nivou, hrvatska vlada identificira centralne toplane kao prioritet za očuvanje energije, što znači da je većina novih zgrada opremljena centralnim grijanjem koje se može lako kontrolirati daljinskim pristupom.

Provjerite svoje prozore
Za starije nekretnine, ili one koje koriste plinske sustave za grijanje, preporuča se da stanodavci instaliraju eliminaciju propuha kako bi zadržali vrući zrak unutar zimskih mjeseci. Eliminatori propuha smanjuju količinu hladnog zraka koji ulazi u nekretninu, što zauzvrat smanjuje prekomjernu potrošnju topline koju većina stanovništva koristi kada se temperatura počne spuštati. Također se mogu postaviti ispod vrata, unutar ventilacije iu drugim područjima gdje vrući zrak bježi. Međutim, važno je reći stanovnicima da otvore vrata i prozore barem jednom dnevno kada je to moguće, budući da će jedinice još uvijek trebati cirkulaciju kako bi osigurale zdrav protok zraka.

Razmislite o vlažnosti
Ovisno o lokaciji vaše nekretnine, vlažnost može igrati važan čimbenik u održavanju kuća toplim za manje novca. Na primjer, u panonskom području, zime su relativno vlažne usprkos temperaturi koja se kreće oko 0°C, što može dovesti do rasta plijesni i vlage. Možda je dobra ideja instalirati jeftine, energetski učinkovite uređaje za dehumidifikacije u vašim posjedovnim jedinicama koje će stanovnici koristiti prilikom kuhanja ili tuširanja ili tijekom jakih oborina. To će osigurati da suhi zrak iz vašeg sustava grijanja učinkovito cirkulira i uštedjeti novac na mjesečnim troškovima grijanja. Također je vrijedno savjetovati svoje stanare da se suzdrže od sušenja vlažne odjeće ili ručnika na izvorima topline tijekom zimskih mjeseci, jer to ima negativan utjecaj na vlagu.

Učinkovita kontrola energije i zdravi postupci štednje topline mogu pomoći vlasnicima nekretnina da smanje troškove održavanja kućanstava s minimalnim troškovima i naporima. Krajnji je rezultat, naravno, dugoročni cilj koji omogućuje stanodavcima da uštede novac na osnovne troškove kojima svaki dan opskrbljivaju ​​svoje stanoprimce, uz istodobno osiguravanje boljeg održavanja nekretnina.

Podijeli sa

Josip Jurković
Josip Jurković

Koordinator za nekretnine

Josip je vrlo društvena i aktivna osoba koja brzo i spretno rješava sve izazove s kojima se susreće. Njegove organizacijske sposobnosti i predanost traženju optimalnih rješenja za klijente temelj su njegove prakse. U svojim interakcijama s klijentima održava dosljedno profesionalno ponašanje, a istovremeno ostaje pristupačan i susretljiv.

Želiš nas kontaktirati? Pošalji nam poruku i javit ćemo ti se uskoro.

Kontakt