News: Coronavirus in Croatia

Hotel s 4 zvjezdice na Dalmatinskom otoku


4 Star Hotel on Dalmatian Island

31 dvokrevetne sobe, 15 hotelskih apartmana - suitova, 4 apartmana za 5 osoba, restoran, aperitiv bar, caffe bar, svježa voda vanjski bazen, internet stol, sobe za sastanke, fitness centar, sauna, jacuzzi ...


Smještaj

Moderan i udoban, na zapadnoj obali otoka, na samoj plaži, nedaleko od centra mjesta.

Opis

31 dvokrevetne sobe, 15 hotelskih apartmana - suitova, 4 apartmana za 5 osoba, restoran, aperitiv bar, caffe bar, svježa voda vanjski bazen, internet stol, sobe za sastanke, fitness centar, sauna, jacuzzi, masaža, mountain bikes.

Hotelske sobe, s bračnim krevetom i mogućnošću trećeg ležaja, zajedno s kupaonicom i WC-om, balkonom s pogledom na more ili kopno, također su opremljene klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, telefonom, sefom i mini bar.

Hotelski apartmani - suitovi sastoje se od dvokrevetne sobe, dnevnog boravka s kaučem na razvlačenje, kupaonice s WC-om, balkona s pogledom na more. Opremljene su klima uređajima, TV-om sa satelitskim programima, sefom, mini barom i telefonom.

Apartmani su smješteni 15 m od hotelske zgrade uz more. Sastoje se od dvije dvokrevetne sobe, kuhinje, blagovaonice, dvije kupaonice s WC-om, balkona i terase s pogledom na more. Opremljeni su klima uređajima, satelitskom TV, telefonom i sefom.

BROKER - Vaš partner za nekretnine u Hrvatskoj
tel:++385 21 541 000, fax:++385 21 541 008

Ime
E-mail
Telefon
Poruka


Vratite se na glavnu stranicu Investicije


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.