News: Coronavirus in Croatia

Luksuzna vila za najam na otoku Hvaru - Vila Hvar 01


Luxury villa for rent on the island of Hvar

Luksuzna vila Hvar 1 nalazi se u gradu Hvaru na otoku istog imena, u području zvanom Burag. Smještena je u povijesnoj jezgri - strogom centru grada, samo 20 metara od mora i glavne gradske šetnice. Vila je izgrađena u baroknom razdoblju, između 1590. i 1612. Godine. Kao spomenik kulture, stavljena je pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Republike Hrvatske. Od 2007. do 2009. godine, sama zgrada i unutarnje dvorište / vrt su obnovljeni i prilagođeni u skladu s uputama Zavoda za zaštitu spomenika kulture Republike Hrvatske, kao I luksuzno namještena stambena zgrada za turizam.

OPĆE INFORMACIJE VILA NAJMA:
Mjesto: Hvar, Hrvatska
Najbliža zračna luka: Split
Najbliži grad: Hvar
Maksimalni broj osoba: 10 osoba
Spavaće sobe: 5
Kupaonica: 5
Bazen: da
Udaljenost od mora: 100 m
Internet: Besplatni Wi-Fi
Parking: da
Kućni ljubimci: nije dopušteno
Cijena: od 5.250 € do 14.000 € / tjedan

CIJENA VILLA NAJAMNE UKLJUČUJE:
voda, struja, plin
Osoblje (domaćica, kuharica i vrtlar)
Sve posteljine promjena 1x tjedno (više ako je potrebno)
Ručnici - svakodnevno
Uporaba svih uređaja (perilica, sušilica, glačalo)
Prenošenje prtljage u kuću i natrag
Dnevno i završno čišćenje
Boravišna pristojba

USLUGE DOSTUPNE NA UPIT (uz nadoplatu):
Posluživanje doručka po cijeni od 15 € po osobi
Ugostiteljska hrana, pića i slične usluge naplaćuju se po lokalnoj tarifi
Moguće je unajmiti kuhara, ali samo dva tjedna ili dulje boraviti
Opskrba i isporuka hrane i pića
Vinski podrum
Masaže
Organizacija izleta
Iznajmljivanje jahte ili automobila
Sve ostale usluge na zahtjev

NAPOMENE:
check-in: 17:00h check out: 10:00h, subota
Polog od 1000 € bit će vraćen neposredno nakon završetka boravka ako nisu nastala oštećenja u unutrašnjosti i u vanjskom prostoru vile.
Cijene vrijede za period od 7 dana. Za kraći period bit će dodano još 35% na važeće cijene.
Pušenje nije dopušteno. 

OPIS
Kompleks ima površinu od 450 m2 unutra i 200 m2 vrt.
Sastoji se od:

BAROKNE KUĆE - Glavni ulaz sa stepeništem i spremnikom za vodu je u prizemlju. Dnevni boravak (45 m2) sa balkonskim vratima, dvije dvokrevetne sobe (27 m2 i 20 m2) - svaka s kupaonicom, hodnik, WC i kuhinja s blagovaonicom (35 m2) i balkonska vrata s izlazom na unutarnje dvorište nalaze se na povišenom katu. Vrt od 200 m2 je ograđen kamenim zidom koji je visok preko dva metra. Zasađen je mediteranskom vegetacijom (limun, naranča, smokva, lavanda ...). Tu je i stol za 10 osoba, kao i vrtna garnitura s ležaljkama uz bazen. Hodnik i tri dvokrevetne sobe su (50 m2, 36 m2 i 25 m2) na prvom katu - svaka sa svojom kupaonicom. 

SREDNJOVJEKOVNA (GOTIČKA) KUĆA povezana je s baroknom palačom u prizemlju. Na prvom katu se nalazi zatvoreni bazen (cca. 25 m2) s pokretnim zidovima koji se mogu otvoriti, tako da transformira bazen u otvoreni bazen povezan sa vrtom. Na najnižem katu kuće su wellness sadržaji (40 m2) - sauna, whirlpool soba za opuštanje, masažna soba, tuš, WC i mali trijem. S tim je spojen vinski podrum sa izborom prvoklasnih hrvatskih i inozemnih vina. Svi prostori su grijani i klimatizirani, kao i namješteni prvorazrednim novim ili stilskim namještajem.

Za više informacija o iznajmljivanju vile pošaljite nam zahtjev.

CIJENE PO TJEDNU (U EURO)

1/1-4/5
14,09-31,12
4/6-5/3 04.05-31.05 01.06-28.06
17,08-13,09
29,06-16,08
5.250 5.250 5.250 9.800 14.000

 

BROKER - Vaš partner za nekretnine u Hrvatskoj
tel:++385 21 541 000, fax:++385 21 541 008

Ime
E-mail
Telefon
Dolazak
Odlazak
Poruka


Povratak na početnu stranicu Vila za najam


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.