News: Coronavirus in Croatia

Luksuzna vila za najam na otoku Šolti - Vila Solta 01


Luksuzna vila za iznajmljivanje na otoku Šolti

Luksuzna vila/hotel Martinis Marchi nalazi se na zapadnoj obali otoka Šolte u mjestu Maslinica. Povijest dvorca seže još u 1703. godinu kada su trojica braće Marchi dobila dozvolu od mletačkih vlasti graditi kulu, naselje i crkvu iznad uvale Maslinica. U to vrijeme, napadi gusara su postali česti i uz znatne napore kolonista dvije godine kasnije bio je podignut dvorac s obrambenim zidovima i istaknutom kulom kao zadnjom točkom obrane . Danas, nakon tri stoljeća burne povijesti, dvorac Martinis Marchi Vas poziva u svoje odaje koje odjekuju mekim šapatom prošlih vremena.

 

OPĆE INFORMACIJE VILA NAJMA:
Mjesto: Solta, Hrvatska
Najbliža zračna luka: Split
Najbliži grad: Maslinica
Maksimalne osobe: - osobe
Spavaće sobe: 6 apartmana
Kupaonica: -
Bazen: da
Udaljenost od mora: 10 m
Internet: Besplatni Wi-Fi
Parking: da
Kućni ljubimci: na zahtjev
Cijena: od 1.700 € do 26.383 € / tjedan

U CIJENU NAJMA VILE UKLJUČENO:

Dnevni najam
Struja, voda
Završno čišćenje
Posteljina i ručnici
Održavanje vrta i bazena 

 

USLUGE DOSTUPNE NA UPIT (uz nadoplatu):

Catering, nabavka namirnica
Helidrom
Najam auta, brodica, jahti
Prijevoz od trajektne/zračne luke do vile i natrag
Organizacija izleta i putovanja
Sve ostale usluge na zahtjev

NAPOMENE:
prijava: 16: 00h, odjava: 10: 00h, subota
Polog od 1000 € bit će vraćen na dan odlaska ako nisu nastala oštećenja u unutrašnjosti i u vanjskom prostoru vile. 

OPIS
Na prvi pogled, moderni objekti Martinis Marchi može se činiti nespojivim s izvornim smislom ovog starog dvorca, ali ova mješavina tri stoljeća starog kamena i moderni bazen izgledaju apsolutno fantastično. Kamene fasade skrivaju dvije saune, dvorana za konferencije i prezentacije, opsežan dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom, vinski podrum, restoran, sobu za opuštanje s klavirom, prostranu terasu uz bazen i više. Dakle, sve što želite za vaš potpuni užitak. Kompleks čak ima vlastiti helidrom. Ova luksuzna vila može biti iznajmljena u cijelosti ili po apartmanima – Apartman Kavanjin, Apartman Vitezović, Apartman Vojvoda od Lorena, Apartman von Erlach, Apartman Vojvoda Savojski, Apartman Karlo VI imperijalni toranj. Svaki od navedenih apartmana nudi puni komfor s prekrasnim pogledom na more.

Za više informacija o iznajmljivanju vile pošaljite nam zahtjev.

 

BROKER - Vaš partner za nekretnine u Hrvatskoj
tel:++385 21 541 000, fax:++385 21 541 008

Ime
E-mail
Telefon
Dolazak
Odlazak
Poruka


Povratak na početnu stranicu Vila za najam


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.