Luksuzne vile za najam na otoku ČiovuVila blizu grada Trogira - Čiovo - Vila 01

Luksuzna vila Čiovo nalazi se u blizini grada Trogira, smještena u borovoj šumi na sjevernoj strani otoka Čiova, s prekrasnim pogledom na more. Profesionalno uređeni vrt prepun mediteranskih kultura i ispresijecan popločanim stazama...

Cijena: od 4.043€ do 6.930€ / tjedno

Max osoba: 18
Soba: 9
WC: 7
Bazen: da
Udaljenost od mora: 500 m

 

Luksuzna vila za najam - Čiovo - Vila 02

Luksuzna vila Čiovo 2 nalazi se u blizini grada Trogira, smještena na otoku Čiovu, s prekrasnim pogledom na more. Najljepše područje imanja je vrt, gdje možete pronaći terase, prostrani bazen i jacuzzi.

Cijena: od 3.350€ do 9.375€ / tjedno

Max osoba: 14
Soba: 6
WC: 6
Bazen: da
Udaljenost od mora: 10 m

 

Vila s pogledom na more - Čiovo - Vila 03

Luksuzna villa s privatnim bazenom i pogledom na more i plažu. Smještena na otoku Čiovu pored malog dalmatinskog grada Trogira. Idealna za obitelji ili grupu prijatelja koji žele uživati u prirodnim čarima otoka i njegovih atrakcija.

Cijena: od 1.750€ do 4.060€ / tjedno

Max osoba: 8
Soba: 3
WC: 4
Bazen: da
Udaljenost od mora: 200 m


Povratak na početnu stranicu Vila za najam


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.