News: Coronavirus in Croatia

Luksuzne vile za najam na Pelješcu i otoku KorčuliLuksuzna vila stara 200 god. - Orebić - Vila 01

U potpunosti je obnovljena poštujući sve principe gradnje i uporabu drva i kamena kao jedinih prirodnih materija. U isto vrijeme su ukomponirani sadržaji modernog luksuza kako bi odgovarali potrebama suvremenih svjetskih putnika.

Cijena: od 1.820 € do 8.050 € / tjedno

Max osoba: 7 + 1
Soba: 4
WC: 3
Bazen: da
Udaljenost od mora: 10 m

 

Vila s potpunom privatnosti - Orebić - Vila 02

Zapanjujuća vila okrenuta prema plaži, proteže se na površini od nekih 12.000 m2. Cijeli objekt je idealan za goste koji žele potpunu privatnost. Vila stoji u prostranim, lijepo uređenim vrtovima i terasama i nije ju moguće vidjeti izvana.

Cijena: od 8.400 € do 12.600 € / tjedno

Max osoba: 16
Soba: 8
WC: 8
Bazen: da
Udaljenost od mora: 10 m

 

Vrhunska vila uz more - Korčula - Vila 01

Luksuzna vila Korčula 1 smještena je na najljepšem dijelu otoka Korčule, izgradili smo za Vas u cilju pružanja nezaboravnog odmora za naše goste. Vila se prostire na 20 000 m2 zemljišta čija vegetacija pruža izniman osjećaj prisutnosti prirode.

Cijena: od 7.000 € do 14.980 € / tjedno

Max osoba: 8
Soba: 4
WC: 4
Bazen: da
Udaljenost od mora: 10 m

 

Luksuzna vila s bazenom - Korčula - Vila 02

Vila je okružena zelenim vrtovima i iz nje se pružaju zapanjujući pogledi prema moru. 50m od mora je šljunčana plaža za djecu. Ovo je savršeno mjesto za provođenje ljetnih praznika uz nezaboravan doživljaj mora, sunca i vina.

Cijena: od 2.200 € do 3.000 € / tjedno

Max osoba: 14
Soba: 6
WC: 5
Bazen: da
Udaljenost od mora: 50 m

 

Kamena Vila s prekrasnim pogledom - Opuzen - Vila 01

Izvana građena od kamena, a iznutra namještena ručno rađenim namještajem od stoljetnog hrastovog drveta. Savršen je odabir za sve one koji žele miran i opuštajući odmor u jednom posebnom ambijentu, ne samo tijekom ljetnih mjeseci već i kroz cijelu godinu

Cijena od: 1.750 € do 6.160 € / tjedno

Max osoba: 15
Soba: 5
WC: 5
Bazen: da
Udaljenost od mora: - m

 


Povratak na početnu stranicu Vila za najam


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.