Luksuzne vile za najam u Opatijskoj rivijeriAtraktivna vila, na 2500 m2 - Opatija - Vila 01

Luksuzna vila Opatija nudi apsolutni komfor, luksuz i opuštanje i savršen je izbor za ljude koji traže upravo to. Vila Vam pruža sve što je potrebno da se opustite i zabavite u istinski luksuznom najmu koji se rijetko pronalazi u Hrvatskoj.

Cijena: od 3.360 € do 5.600 € / tjedno

Max osoba: 8
Soba: 4
WC: 2
Bazen: da
Udaljenost od mora: 150 m

 

Vila Sancta Maria - Motovun - Vila 01

Vila Sancta Maria je stara, ali obnovljena vila sa 6 spavaćih soba i 5 kupaonica. Nalazi se na prekrasnoj osami sa velikim grijanim bazenom.

Cijena: od 2.190 € do 5.870 € / tjedno

Max osoba: 12
Soba: 6
WC: 5
Bazen: da
Udaljenost od mora: 20 km

 

Luksuzna vila - Pula - Vila 01

Vila Pula, smještena u ekskluzivnom dijelu grada Pule, dvjestotinjak metara od mora, okružena borovom šumom, proteže se na 1400 m2. Sastoji se od šest luksuznih delux apartmana koji su dizajnirani različitim stilom.

Cijena: od 7.840 € do 13.860 € / tjedno

Max osoba: 22
Soba: 6
WC: 5
Bazen: ne
Udaljenost od mora: 250 m

 


Povratak na početnu stranicu Vila za najam


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.