News: Coronavirus in Croatia

Luksuzne vile za najam u Splitskoj rivijeriLuxury villa for rent in Split

Luksuzna vila – Split - Vila 01

Luksuzna vila za najam u Splitu. Za više informacija o iznajmljivanju vile pošaljite nam zahtjev.

Cijena: od 8.000 € / tjedno

Max osoba: 8
Soba: 4
WC: 4
Bazen: ne
Udaljenost od mora: 300 m

 

Luxury villa for rent in Split

Vila u elitnom kvartu - Split - Vila 02

Luksuzna vila Split 2 nalazi se u elitnoj četvrti Meje, samo nekoliko metara od rive (Riva) i mora. Objekt je smješten na 100m od park-šume Marjan i Dioklecijanove palače.

Cijena: od 2.093 € do 5.740 € / tjedno

Max osoba: -
Soba: 4
WC: 3
Bazen: da
Udaljenost od mora: 80 m

 

Luxury villa for rent in Split

Predivna kamena vila - Split - Vila 03

Vila je idealan izbor za one koji žele provesti svoj odmor opuštajući se u privatnom luksuznom okruženju blizu samog centra grada, kao i onima koji žele bezuvjetno uživati sa svojim društvom u prostranim i elegantnim prostorima ovog velebnog zdanja.

Cijena: od 8.393 € do 17.493 € / tjedno

Max osoba: 10
Soba: 5
WC: 4
Bazen: da
Udaljenost od mora: 10 m

 

Luxury villa for rent in Split

Luksuzna vila - Split - Vila 04

Luksuzna vila Split 4 prostire se na zemljištu površine 1800m2. Unatoč činjenici da se ova kamena ljepotica praktički nalazi u centru grada, ona nudi potpunu privatnost za svoje goste.

Cijena: od 3.500 € / tjedno

Max osoba: 10
Soba: 4
WC: 2
Bazen: ne
Udaljenost od mora: 500 m

 

Luxury villa for rent in Podstrana

Vila s predivnim pogledom - Podstrana - Vila 01

Luksuzna vila smještena je u Staroj Podstrani gdje su uređene biciklističke i pješačke staze, od kojih se pruža prekrasan pogled, idealan za fotografske entuzijaste. U večernjim satima možete uživati u konobama s tradicionalnom hranom i igri na balote.

Cijena: od 840 € do 2.940 € / tjedno

Max osoba: -
Soba: 3
WC: 2
Bazen: da
Udaljenost od mora: 3 km

 

Luxury villa for rent in Kastela

Vila uz predivnu plažu - Kaštela - Vila 01

Luksuzna vila Kaštel smještena je na površini od 1000m2, uz dugu, izoliranu i mirnu šljunčanu plažu. Ova savršena lokacija je na samo 5 minuta vožnje od antičkog grada Trogira i 30 minuta od Splita.


Cijena: od 7.500 € / tjedno

Max osoba: 6
Soba: 3
WC: 4
Bazen: ne
Udaljenost od mora: 10 m

 

Luxury villa for rent in Omis

Vila s panoramskim pogledom - Omiš - Vila 01

Vila ima panoramski pogled na more i boravak u njoj pružit će Vam posebno iskustvo. Zamišljena je kao idealan bijeg i pruža sve potrebne sadržaje za ugodan i udoban odmor. Dizajnirao ju je poznati hrvatski arhitekt.

Cijena: od 3.360 € do 5.040 € / tjedno

Max osoba: 8
Soba: 4
WC: 5
Bazen: da
Udaljenost od mora: 400 m

 


Povratak na početnu stranicu Vila za najam


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.