Nekretnine u Hrvatskoj

Pronađite savršenu hrvatsku nekretninu ovdje na Broker.hr. Pomoći ćemo vam kupiti vilu, kuću, stan ili zemljište na hrvatskoj obali i otocima. Vodeća smo hrvatska agencija za promet nekretninama s više od 25 godina iskustva, pokrivamo hrvatsku obalu i otoke. Za brzi kontakt nazovite +385 21 541 000.

Nekretnine u Hrvatskoj su popularne među kupcima nekretnina koji traže kuće za življenje ili nekretnine za odmor kao što su vile, kuće ili apartmani. S porastom potražnje za nekretninama Hrvatska je postala popularno mjesto za investitore koji su zainteresirani za građevinska zemljišta i turističke zone diljem hrvatske obale i otoka. Ako se pitate zašto je ova mala zemlja privlačna većini ljudi, evo nekoliko razloga za ovaj rast potražnje za nekretninama u Hrvatskoj.


Hrvatska je srednjoeuropska i mediteranska zemlja, smještena u južnom dijelu srednje Europe i na sjevernom dijelu Mediterana. Ova prekrasna zemlja ima sve što je potrebno za život ili ugodan i opušten odmor: jezera i brda na kontinentalnom sjeveru i sjeveroistoku, šumovite planine u Lici i Gorskom kotaru, glamuroznih 5.835 km obalne crte na Jadranu s više od 1.000 otoka i otočića.
Hrvatsku obalu i otoke, od Istre i Kvarnera na sjeveru do Dalmacije na jugu, karakterizira ugodna mediteranska klima, s toplim ljetima i blagim zimama, obogaćena sa prosječnih 2.600 sunčanih sati godišnje. Upravo na tom području je glavni izvor zainteresiranosti za kupnju hrvatskih nekretnina, a najtraženije nekretnine su one blizu mora, posebno one s pogledom na more. Postoji velik broj nekretnina, od apartmana do luksuznih vila s bazenima do starih kamenih kuća, koje će udovoljiti ukuse i proračune većine turista.


U središtu hrvatske obale možemo istaknuti Split, prekrasan povijesni grad koji se nalazi na Splitskom poluotoku (Marjan). Split posjeduje bogatu i raznovrsnu ponudu nekretnina: novoizgrađeni apartmani, obiteljske kuće, luksuzne vile, investicijske mogućnosti i one nekretnine u starom centru grada koje čekaju obnovu da zasjaju u njihovoj punoj slavi. Najzanimljivije nekretnine u Splitu zasigurno su one smještene u samom centru i na južnoj strani grada - u staroj gradskoj jezgri / Dioklecijanovoj palači, blizu plaže Bačvice i ostale nekretnine na južnoj strani grada koje pružaju prekrasan panoramski pogled na susjedne otoke koji okružuju Splitski poluotok - Brač, Hvar, Solta i Čiovo.Hrvatska ima 1.185 otoka, od kojih su većina naseljena i popularna turistička odredišta, te su dobro povezani trajektima i popularno je poznata kao "zemlja tisuću otoka". Postoje brojne skrivene uvale koje još uvijek skrivaju neotkrivene plaže, daleko od civilizacije i turističke gužve. Postoji više pogodnosti posjedovanja hrvatske nekretnine, bilo da želite ugodan i miran odmor, uživajući u umirujućem zvuku valova na moru ili ih možete iznajmiti za povećanje kućnog proračuna. Ovo područje je također raj za nautičare, a mnogi od njih su odlučili kupiti nekretninu u Hrvatskoj tijekom krstarenja duž hrvatske obale i otoka. S obzirom na to da postoje mnoge nekretnine s pogledom na more i vezom za brod diljem obale.Hrvatska, prekrasna zemlja bogata blagodatima prirode pravi je izbor za investicije i življenje, jer je cijela zemlja poznata po svom jedinstvenom šarmu i ljepoti. Sa tako mnogo šarmantnih starih gradova i sela, prekrasne netaknute prirode na obali i otocima, mogu se preporučiti mnoge lokacije, ali na kraju svi nađu neko svoje posebno mjesto u koje se zaljube.

 


 


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.