Pošaljite Vašu nekretninu

Ako imate apartman, stan, kuću, vilu, zemljište ili poslovni prostor za prodaju ili najam u Hrvatskoj, Broker agencija za nekretnine će Vam pomoći da nađete kupca za vašu nekretninu. Imamo mnogo naših kupaca koji čekaju određenu nekretninu da dođe na tržište, a naše web stranice su među najposjećenijim portalima za nekretnine u Hrvatskoj. Naša ponuda je oglašena na 10 jezika na našim web stranicama tako da naši kupci dolaze iz cijelog svijeta, svake godine se prezentiramo na najboljim međunarodnim događajima, konferencijama i izložbama za nekretnine, te s našom mrežom hrvatskih i stranih partnera širom svijeta, pokrivamo najširu mrežu domaćih i međunarodnih kupaca nekretnina koji žele kupiti ili ulagati u Hrvatskoj. Mi smo licencirana hrvatska agencija za nekretnine s preko 20 godina iskustva i koristimo najbolje pravne i druge stručnjake za maksimalnu zaštitu naših prodavača i kupaca.

Pošaljite nam svoju nekretninu i mi ćemo je prezentirati širom svijeta!


Polja označena s * su obavezna.

Vaše ime*
Vaša adresa*
Telefon*
E-mail*

Odaberite tip oglasa:*


Odaberite tip nekretnine:*


Odaberite tip kuće:


Katastarska čestica i općina
Adresa / grad nekretnine*

Opis*Cijena prodaje ili najma (€)*
Stambena površina (m²)
Površina zemljišta (m²)
Broj etaža
Broj soba
Broj kupaonica
Udaljenost od mora (m)

Energetski certifikat*


Prednosti


Nakon što primimo vašu prijavu kontaktirati ćemo Vas za slike nekretnine i druge detalje.
FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.