News: Coronavirus in Croatia

Kupnja kuća i vila na otoku Braču

Buying houses and villas on the Island of Brac

Ono što mnogi strani kupci žele je tradicionalna kamena kuća s vlastitim pristupom moru i vlastitim vezom za brod. To zapravo nije iznenađenje, jer je većina kupaca otkrila Hrvatsku na jedrenju. Mnogo upita koje dolaze agenciji Broker su od stranaca koji žele kupiti prvi red do mora, ekskluzivne nekretnine. Najčešće iznajmljuju brod jer je to najbolji način da se vidi i istraži nekretnina s mora.

Čini se da otok Brač predstavlja zlatnu točku za takvu investiciju. U ljetnoj sezoni je češća veza s glavnom lukom u Supetru, točnije svaki sat imate trajekt iz Splita do Supetra koji vozi 45 minuta. Tu je i brz katamaran iz Splita do Milne koji vas vodi za 30 minuta do Brača.

Kada dođete do Brača, idealno sa automobilom, možete pristupiti bilo kojem od tih šarmantnih mjesta i otkriti predivnu dugu obalu. Otok Brač pokazao se najatraktivnijim za kupnju nekretnine. Godišnja statistika pokazuje da je tako. Mnogi stranci provode svoje ljeto ovdje i nakon mnogo godina samo se povežu sa mjestom i traže kupnju vlastitog doma. Osim tradicionalnih kamenih kuća, zanimljiv je interes za luksuzne kuće i vile s bazenom na otoku Braču. Obično kupci žele ekskluzivno mjesto, što znači prvi red do mora, lijep i veliki bazen, dobar pristup plaži, vez za brod, minimalno 4 spavaće sobe, mirno i privatno mjesto i mogućnost iznajmljivanja i dobar povrat investicije. Ove vrste luksuznih nekretnina dobivaju cijenu od oko pola milijuna eura do mnogo više. Govoreći o tradicionalnim kamenim kućama, danas su zapravo vrlo tradicionalne izvana, dajući im stari duh dalmatinskog otoka, ali iznutra ih obično potpuno obnavljaju, sve instalacije mijenjaju, moderno ili tradicionalno namještene, s osjećajem kuće za odmor gdje se uvijek želite vratiti. Na kraju otok Brač pruža svojim stanovnicima prekrasne brojne plaže, kristalno čisto more, više od 200 sunčanih dana, ukusnu hranu i netaknutu prirodu.

Tko ne bi želio imati svoj mali komadić raja na zadivljujućem otoku Braču?

 

Dodano: 18.12.2018.

Kategorija: HRVATSKE NEKRETNINE NOVOSTI

 
O AUTORU
Agencija za promet nekretninama Broker

Zrinka Buljan je diplomirana pravnica koja se savršeno pronašla u dinamici atmosfere na tržištu nekretnina. Otvorenim stavom i tolerantnim odnosom prema radu stvara priliku da kao ambiciozna i bistra djevojka, svojim inteligentnim odlukama i brzim reakcijama uvijek nudi nekoliko različitih rješenja. Zrinka uživa u svojim svakodnevnim aktivnostima i smatra da je dobar posao završen posao.